By 2 oktober 2014 Read More →

Nederlandse Kinderkamers in Japans boek

Ik heb weleens gehoord dat het in Japan helemaal niet gebruikelijk is om bij elkaar op bezoek te gaan. Misschien zijn Japanners daarom wel zo geïnteresseerd in Nederlandse interieurs. Of misschien zijn wij Nederlanders wel gewoon heel gastvrij. Of vinden wij het stiekem wel heel erg leuk om in een boek te staan. Zelfs wanneer we er geen idee van hebben wat er over ons geschreven staat 😉

nederlandse kinderkamers japan

Eind mei kregen we bezoek van de Japanse dames Miho Sakato (grafisch designer) Kiyomi Yui (fotografe/schrijfster). Ze maakten foto’s, interviewden ons en aansluitend werden we gezamenlijk geïnterviewd door de Nederlandse pers (klik voor het artikel).

Miho kende ik overigens al van een eerdere productie voor het magazine Lee en ook Kiyomi was hier namens het Japanse Pen magazine al eens geweest. Bijzonder leuk om ze nu voor een gezamenlijk project te mogen ontvangen! We hadden samen een leuke dag en via Instagram gluurden we vervolgens verder rond in Nederland bij de andere gezinnen die ook in het boek zouden komen.

Tijdens het wachten op het boek maakte we op verzoek van Amazon nog een filmpje voor de Japanse NHK World TV. En verbaasden we ons over het feit dat er echt moeders bestaan die 3 uur tijd over hebben om ’s-ochtends een bentobox te maken. Respect! Wij zijn al lang blij als we in een kwartiertje een #dutchbento in elkaar knutselen ! Goed ik dwaal af. Het boek.

Samen met 20 andere Nederlandse gezinnen staan wij nu in het inspirerende Japanse boek “Kinderkamers van Nederland” en daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op. Je kunt het boek hier online bestellen.

binnenkijken-bij-moodkids

Binnenkijken bij:

De Nederlandse gezinnen – waaronder maar liefst 5 MoodKids Bloggers en 3 shopgids webshops (!) – die hun deuren open voor Japan zijn (op volgorde van het boek):

 1. Maike van Moodkids (lees hier al Maike’s artikelen voor MoodKids)
 2. Madeleine van Madelart
 3. Wimke van WimkeTolsma (lees hier al Wimke’s artikelen voor MoodKids)
 4. Jacolien van Bibelotte
 5. Mevrouw Groen
 6. Jolien van de Kinderkamerstylist
 7. Pearls & Swines
 8. Julie
 9. Eefje van Eefje Kleijweg (lees hier al Eefjes’s artikelen voor MoodKids)
 10. Sylvester & Rava
 11. Rafa-kids
 12. Samira boon
 13. Marina van Meettheblogger
 14. CozyKidz
 15. Mignon van Authentique Mignon
 16. Jochem & Alja van Bentodonderdag (lees hier alle J&A artikelen voor MoodKids)
 17. Myrthe van Studiosoet (lees hier al Myrthe’s artikelen voor MoodKids)
 18. Joke van Knuffels a la carte
 19. Sterre
 20. Erica van Mikodesign
 21. Marijn van Kinderdijk

DIY’s voor Japanse Kinderkamers

Zelf mocht ik namens MoodKids nog een extra bijdrage leveren aan het boek door 7 leuke DIY’s te delen die geschikt voor de kinderkamer. Je vindt ze hier:

Kiyomi (en Mick!) & Miho het was een feestje om met jullie te mogen werken: 感謝 !

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Trend, Kinderkamer

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.