Coole musea voor kids in Utrecht

Ook de provincie Utrecht telt een aantal mooie musea waar je samen met je kind naar toe kunt gaan. Voor kleine kinderen is het nijntje museum in de stad Utrecht aan te raden.

Drukwerk

Het nijntje museum is hét museum waar peuters en kleuters spelenderwijs hun wereld ontdekken. Samen met nijntje en haar vriendjes. De vrolijke wereld van nijntje begint bij haar thuis, direct nadat je het museum binnenstapt. Daarna neemt ze je mee op ontdekkingstocht, steeds verder de wereld in. Van het bos en de straat tot de dokter en de dierentuin.

In 32 van de 124 prentenboeken die Dick Bruna (Utrecht, 1927) maakte, speelt nijntje de hoofdrol. Hierin maakt ze actief kennis met de wereld om haar heen, vaak samen met haar familie en vriendjes. Bruna’s figuurtjes en hun avonturen zijn voor kinderen heel herkenbaar. Hij geeft kinderen bewust de ruimte om hun eigen fantasie in te vullen. Deze filosofie vormt de basis van het nijntje museum.

>> Lees hier ons artikel over een bezoek aan het nijntje museum <<

Opening nieuw nijntje museum - foto Jean Pierre Jans
Andere Utrechtse musea die je kunt bezoeken met je kind en die meer dan de moeite waard zijn:

De coolste musea voor kids uit de andere provincies voor je op een rijtje:

Zoek je een kindermuseum in Vlaanderen of België? Ga dan naar Coole musea voor kinderen in Vlaanderen België.

Ken jij nog een te gek museum en ontbreek deze op ons overzicht? Tip ons dan!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>