Coole musea voor kids in Limburg

We zakken af naar onze zuidelijkste provincie Limburg, waar we voor je op zoek zijn gegaan naar musea waar je gerust je kinderen mee naar toe kunt nemen.

Het Bonnefantenmuseum is misschien niet het eerste museum waar je aan denkt om samen met je kids naar toe te gaan. Toch is dit kunstgeschiedenis museum zeker aan te raden. Voor kinderen (7+) zijn er het hele jaar spannende speurtochten door het museum. Ook kan er genoten worden van een avontuurlijke audiotour en worden op verzoek kinderfeestjes georganiseerd. In de vakanties organiseren ze bovendien spetterende workshops!

Columbus Earth theater neemt je mee op spectaculaire reizen naar onontdekte oorden. Bekijk de wereld als nooit tevoren! Het omgekeerde planetarium van Columbus earth theater bied je een onvergetelijke filmervaring, zoals nergens ter wereld vertoond. Reis mee met Columbus, kijk omlaag naar de aarde en je blik op de wereld zal nooit meer hetzelfde zijn…

Na de verbouwingswerkzaamheden in 2015 is dit museum voor uitvinders gelukkig weer open! Continium is een interactief doe- en ontdekmuseum waar je handen en ogen tekort komt voor alle leuke doestations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld werkt. Naast de vaste tentoonstellingen, waarin je van alles leert over wetenschap en techniek, is er regelmatig een nieuwe wisselexpo. In de speciaal ingerichte Science Labs maak je zelf een stoere technische gadget die je mee naar huis mag nemen.

museum kinderen discovery center

Overige musea voor kinderen in Limburg vind je hier:

De coolste musea voor kids uit de andere provincies voor je op een rijtje:

Zoek je een kindermuseum in Vlaanderen of België? Ga dan naar Coole musea voor kinderen in Vlaanderen België.

Ken jij nog een te gek museum en ontbreek deze op ons overzicht? Tip ons dan!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>