Coole musea voor kids in Groningen

Op zoek naar een gezellig uitje voor het hele gezin? Groningen telt twee musea waar je gerust samen met je kinderen naar toe kunt gaan.

Het huidige Groninger museum is van buiten al een plaatje om te zien. Tot op de dag van vandaag is het ontwerp aanleiding voor discussie over moderne museumarchitectuur. De collectie van het Groninger museum is groot en divers. Een deel van de collectie hangt samen met de geschiedenis en cultuur van de stad en provincie Groningen, maar ook moderne kunst, fotografie, mode en design volop te zien. Uiteraard worden er ook wisselende tentoonstellingen georganiseerd. Kijk hier voor de geplande tentoonstellingen.

groninger museum

Ralph Richter   © Groninger Museum

In oktober 2015 is het museum met twee ruimtes uitgebreid die ook voor kinderen erg leuk zijn, namelijk de ontdekkingsruimte en het (kinder)atelier. In de ontdekkingsruimte kun je met allerlei leuke doe-activiteiten aan de slag.  Je kunt echte kunstwerken aanraken bij de activiteit ‘Verboden om niet te voelen’ en natuurlijk ook zelf kunstwerken maken met het spel ‘Flexibel als een kunstenaar’. In ‘Stijlen stapelen’ ontdek je de stijlverschillen tussen schilders.

In het nieuw vormgegeven atelier kun je naar hartenlust zelf creatief zijn en gebruikmaken van allerlei materialen. Museumdocenten zullen je ontvangen en waar nodig helpen. Je bent welkom op zaterdag en zondag tussen 12 en 17 uur. Tijdens schoolvakanties worden hier workshops of extra inloopateliers georganiseerd. Kijk hier voor de speciale kinderactiviteiten

 

Wel eens gedacht aan een kinderfeestje in het Groningermuseum? De rondleiding is één grote ontdekkingstocht. Samen met een museumdocent ga je door het gebouw en ontdek je steeds nieuwe kunstwerken. Daarna mogen de kinderen in het kinderatelier zelf aan de slag met verf of krijt om je eigen kunstwerk te maken.

In het Nederlands Stripmuseum ontmoet je strip- en tekenfilmhelden
van vroeger en nu. Nergens anders vind je zo’n grote collectie met
originele striptekeningen, stripboeken, spelletjes, filmpjes en meer! Je zier er onder andere hoe een stripverhaal tot stand komt, interessant!

De coolste musea voor kids uit de andere provincies voor je op een rijtje:

Zoek je een kindermuseum in Vlaanderen of België? Ga dan naar Coole musea voor kinderen in Vlaanderen België.

Ken jij nog een te gek museum en ontbreek deze op ons overzicht? Tip ons dan!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>