Coole musea voor kids in Noord-Brabant

In het Bourgondische Brabant is het ook goed toeven in de verschillende musea die deze provincie telt. Samen met je kind kun je verschillende musea bezoeken die voor jullie beiden leuk en leerzaam zijn.

Natuurmuseum Brabant is in 2012, 2013 én 2014 het leukste kidsmuseum van Noord-Brabant geworden. Dat zegt genoeg…want de beste worden is één ding, maar de beste blijven is een stuk moeilijker.

Eindhoven Museum is de ideale plek voor een dagje uit. In het erfgoedpark ga je terug in de tijd van bijvoorbeeld de Ridders & Jonkvrouwen of leven als een echte prehistorische jager! Iedere dag is er van 14.00 tot 15.00 uur een gratis rondleiding. Heb je honger of dorst gekregen? Geniet van een heerlijk stukje taart, verse koffie en (kruiden)thee, een verfrissend drankje of een lekker lunchgerecht.

Reis 15.000 jaar terug in de tijd. Beleef zes tijdperken van prehistorie tot aan de late middeleeuwen in preHistorisch Dorp. Ontdek hoe de Romeinen leefden, ontmoet krijgshaftige Batavieren, bezoek boeren uit de ijzertijd en ga op jacht in de prehistorie. Oude ambachten herleven in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen.
Er is altijd hout te hakken, brood te bakken of een zwaard te smeden. Elk weekend staat bol van de activiteiten. Doe mee aan een historische workshop of volg een rondleiding door een van de tijdperken. Ontmoet boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Samen bak je Germaanse koeken, leer je boogschieten of maak je Romeinse sieraden. In de zomer kun je zelfs het water op in een prehistorische boomstamkano!

museum kinderen brabant

Alle andere kidsproof musea in Noord Brabant op een rijtje:

De coolste musea voor kids uit de andere provincies voor je op een rijtje:

Zoek je een kindermuseum in Vlaanderen of België? Ga dan naar Coole musea voor kinderen in Vlaanderen België.

Ken jij nog een te gek museum en ontbreek deze op ons overzicht? Tip ons dan!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>