By 12 februari 2016 Read More →

Een bezoekje aan het nieuwe nijntje museum

Voor Moodkids mochten Pepijn en ik de opening van het vernieuwde nijntje museum in Utrecht bezoeken. Ik was in het begin nog een klein beetje in twijfel, Pepijn is ruim drie jaar. Zou hij dit nog leuk vinden?

Qua televisie gaat zijn liefde toch meer uit naar Nijntje’s verre neef; a.k.a. Pieter Konijn. En de boekjes vinden gretig aftrek bij zijn zusje van één jaar, maar kunnen hem ook niet meer zo bekoren. Dus tsja, een museum.

Maar mijn mening draaide volledig bij na het zien van onderstaand filmpje op YouTube. Pepijn jengelde ook direct dat hij NU wilde gaan. Dat moest dus wel goedkomen!

Themaruimtes nijntje museum

Na een feestelijke opening door Lian van der Meij mochten alle kindjes het Nijntje museum betreden. Deze is ingedeeld in tien themaruimtes, zoals het huis van Nijntje. Een geweldig leuke kamer geschikt voor de mini’s waar je in de keuken lekkere boterhammen kan maken of taartjes kan puzzelen. Je waant je echt in Nijntje’s wereld met plafonds tot 1m50 en dezelfde gezellige, groene banken als uit de Nijntje boekjes. Ook is er een schuurtje mét een heuse grasmaaier en een waslijntje waar ze zelf de was op kunnen hangen. Ik krijg bijna zin om zelf mee te doen. Wij zijn al fan na de eerste kamer..

Pepijn’s favoriet was “het verkeer”, een kamer waarin hij te maken kreeg met allerlei verkeersregels.
Zo mocht hij met de trein rijden terwijl de spoorbomen zakten en de fietsers moesten wachten, kon hij een ritje maken in de bus en leerde hij spelenderwijs allerlei aspecten van het verkeer. Een walhalla voor jongens als je het mij vraagt.

nijntje museum 1

Wij komen dus zeker nog een keer terug, en dan mag zijn zusje Sammie ook mee. Want die gaat he-le-maal los in de dierentuin. Kan haar broer mooi de hooibalen stapelen in de hooiberg terwijl zij de dieren aait.

Wat is het allerleukste?

Alles is zo mooi gemaakt, kleurvol en onmiskenbaar Nijntje. Elke kamer is een verrassing en de verschillende thema’s zijn op briljante wijze doorgevoerd. Op de terugweg vroeg ik Pepijn wat hij nou echt het aller- allerleukste vond. Dromerig keek hij uit het raam, dacht even na, en zei toen: ‘de wc’s’. Ik heb er niets mee aan toe te voegen, aan werkelijk alles is gedacht. 😉

Tot heel gauw nijntje!

nijntje museum overzicht

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit

Auteur:

Chantal is mama van Pepijn (2012) en Sam Jolie (2014) en getrouwd met Peter. Is graag creatief bezig. Grote passies voor interieur & (kinder)mode, maar shopt liever voor anderen dan voor haarzelf.