Coole musea voor kids in Drenthe

In Drenthe is het even zoek naar een leuk museum. Wij vonden er slechts drie. Maar gelukkig zijn het wel musea die geschikt zijn voor kinderen en hun ouders en bovendien verrassend zijn!

In het Gevangenismuseum is er van alles te doen en te beleven voor kinderen. Wie wil er nu niet iemand in de boeien slaan, zich verstoppen in een oud cachot of uitgescholden worden aan de schandpaal? Dat laatste dan liever niet, maar toch.. Wil je weten hoe een politiecel eruit ziet, een gevangeniscel of een isoleer? In dit museum mag je overal in! Bovendien kun je op woensdag- en zondagmiddag en tijdens de schoolvakanties een rondrit maken in een echte oude Boevenbus.

gevangenismuseum kinderen

In speelgoed museum Kinderwereld is er voor kinderen en ouders heel veel te zien. Van antieke poppen, auto’s, treinen, speelautomaten tot het moderne LEGO. Ook in dit museum draait het om het doen er zijn danook genoeg mogelijkheden om echt te spelen. De antieke draaimolen en bijzondere fietsen zijn aanraders. Vanuit het museumvafe houd je je kinderen in de gaten terwijl je zelf een lekker kopje koffie drinkt. Fijn!

In Het Drents museum vind je ‘het Grootste Poppenhuis van Nederland’ . Een ware belevenis voor jong en oud, die alle zintuigen prikkelt. Een historische ontmoeting met de wereld van 250 jaar geleden die je niet snel vergeet! Actrice Liz Snoijink laat je als eigenaresse van het huis graag kennis maken met haar ‘poppen’: de familie Van Lier en hun personeel. Ook het speciale kindergedeelte boordevol energie is de moeite waard!

De coolste musea voor kids uit de andere provincies voor je op een rijtje:

Zoek je een kindermuseum in Vlaanderen of België? Ga dan naar Coole musea voor kinderen in Vlaanderen België.

Ken jij nog een te gek museum en ontbreek deze op ons overzicht? Tip ons dan! Mail naar [email protected]

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>