By 1 februari 2015 Read More →

30 dagen challenge #hello15

Januari zit erop! Ja, er zullen vast mindere momenten zijn geweest (ʻalwéér buikspieroefeningen?!!ʼ), maar heb je ook de positieve kant gemerkt? Vast wel!

9 voordelen van de 30 dagen challenge #hello15

  1.  Je conditie is erop vooruit gegaan
  2.  Je hebt spiermassa opgebouwd
  3.  Je spieruithoudingsvermogen is beter geworden
  4.  Je flexibiliteit is verbeterd
  5.  Je houding is verbeterd
  6.  Je algehele fitheid is verbeterd
  7.  Je hebt meer energie (en voelt je ook mentaal fijner).
  8.  Je kleding past beter (of sommige kledingstukken zijn zelfs iets te ruim)
  9.  Je bent afgevallen

LET OP!: dit laatste kan soms vies tegenvallen! Misschien ben je zelfs aangekomen, want spiermassa weegt meer dan vet. Het kan dus zijn dat je vetpercentage afgenomen is, maar je spiermassa is juist toegenomen. Persoonlijk vind ik de weegschaal niet altijd even belangrijk. Kijk eens naar je kleding? Hoe zit je favoriete spijkerbroek nu?

Blijven sporten

Ik hoop van harte dat je blijft sporten. De afgelopen maand heb je, als het goed is, steeds drie dagen gesport en daarna een rustdag gehouden. Dat hield in dat je niet steeds op dezelfde dagen sportte. De ene week was er een rustdag op maandag en op vrijdag, de andere week ʻrustte je uitʼ op dinsdag en zaterdag… Ik kan me voorstellen dat je het fijner vindt om vaste sportdagen in te plannen. Als je bijvoorbeeld groepslessen zou volgen of je aansluit bij een vereniging, dan is dit ook steeds op dezelfde momenten.

Ik kan in dit artikel niet een eenduidig schema geven dat voor iedereen werkt en iedereen ook past. Dat gaat simpelweg niet. Gebruik je gezonde verstand bij het plannen van je sportactiviteiten. Ga bijvoorbeeld niet twee dagen achter elkaar je rug trainen. En plan squats niet op dinsdag als je op maandag lunges hebt gedaan. En neem ook zeker je rust!

30 dagen challange

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.