By 17 januari 2015 Read More →

Goede workout muziek – dag 17 #hello15

Vandaag is een rustdag.

We zijn al over de helft van januari. Blijf jezelf uitdagen en maak het jezelf makkelijk. Zorg dat je de ruimte hebt, zorg dat je de warming up direct kunt doen en zoek eventueel een lekker muziekje uit om je oefeningen op te doen.

Goede workout muziek

Heb je dit wel eens gemerkt als je autorijdt? Je zet lekkere muziek op. Niet ʻcruisyʼ, maar uptempo. Muziek waarbij je eigenlijk niet stil kunt zitten. En voor je het weet, rijd je iets te hard. Zo werkt het ook in je training, zeker als je thuis traint en dus geen instructeur voor je neus hebt die je bij de les houdt.

De muziek mag niet te snel zijn; dan bestaat de kans dat je de oefeningen af gaat raffelen en dat verhoogt de kans op een blessure. Aan de andere kant: de muziek mag ook niet langzaam zijn, want dan kun je er gewoonweg niet op trainen. Bewaar de langzame nummers liever voor de stretch na je workout.

Harde muziek, vrolijke muziek, muziek met een vleugje boosheid erin… bekijk (nee, beluister) wat voor jou werkt. Maak eventueel een playlist met leuke trainingsmuziek

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.