By 7 januari 2015 Read More →

Lunges voor workout dag 7 #hello15

Lunges zijn ook voor je benen en billen. Ze vragen echter meer van je balans dan squats. Daardoor is het belangrijk (ook zeker voor je knieën!) om lunges correct uit te voeren. Lunges voer je als volgt uit:

  • Zet je voeten op heupbreedte. Overstrek je benen niet, dus: zachte knieën! Houd je schouders laag en zet een beetje spanning op je buik (navel intrekken).
  • Stap met je rechtervoet naar voren. Stap op heupbreedte uit. Dat doe je voor je evenwicht. Als je te smal staat, ga je namelijk wankelen en daʼs niet fijn, ook niet voor je knieën.
  • Zak vervolgens recht naar beneden. Je linkerhak is los van de grond en je linkerknie gaat echt naar de grond toe. Je hoeft de grond niet te raken.
  • Kom dan weer omhoog, terwijl je linkerhak los blijft. Pas als je weer naar achter stapt, zet je je hak terug.
  • Wissel nu van been. Maak de lunge met je linkerbeen naar voren.

Liever een videoinstructie? Bekijk hem hieronder. Britt legt het duidelijk uit.

Je workout dag 7 ziet er als volgt uit:

1. Begin je workout weer met een warming up.

2. Tijd voor lunges. Doe 10 herhalingen, waarbij rechts en links samen als 1 herhaling tellen. Neem tussendoor even rust en ga verder met set nummer 2. Neem weer rust en sluit af met set 3.

3. Doe de de cardioroutine.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.