By 2 januari 2015 Read More →

workout dag 2 #hello15

Workout dag 2: warming-up en cardio routine

En nu echt aan de slag! Doe eerst je warming up. Kies er eentje van het lijstje dat je gisteren maakte.

Daarna volgt er een cardioroutine. De oefeningen zijn:

  • 10 jumping jacks
  • 10 hoge knieën
  • 10 scissors

Jumping jacks: spring je voeten in de breedte uiteen en spring dan weer smal. Je armen gaan mee (zijwaarts). Probeer je armen niet te zwaaien en te gooien; het is een
gecontroleerde beweging die je maakt. Let er op dat je bij het springen ʻzachte knieënʼ houdt. Dat wil zeggen dat je je knieën heel licht buigt. Strek je benen dus nooit helemaal, want dan is de kans op overstrekken ook groter.

Hoge knieën: een soort joggen/rennen op de plaats, maar hierbij til je je knieën heel hoog op. Neem je armen mee alsof je aan het rennen bent. Rechts en links telt samen als 1 herhaling.

Scissors: vertaald betekent dat ʻschaarʼ. Spring je voeten om en om uiteen (verticaal). Je armen neem je losjes mee, alsof je aan het rennen bent. Let op!: ook hier ʻzachte knieënʼ! Herhaal de oefeningen drie keer achter elkaar, dus drie sets met drie oefeningen.

In totaal doe je dan 30 jumping jacks, 30 hoge knieën en 30 scissors.

Dat is je cardioroutine voor de komende weken.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.