By 19 oktober 2018 Read More →

Monsterlijk uitdelen op school

“Mama, mama, mama! Ik wil een monsterfeestje en ik weet ook al hoe ik wil trakteren. Met een monster. Dan maken we van een doos het hoofd van een monster waarin we dan allemaal snoepjes doen. De kinderen mogen dan uit de mond van het monster snoepjes grabbelen”. Nou, mijn mond viel open. Ik vond het zo leuk bedacht van haar.

Dus zo gezegd zo gedaan, er werd monsterlijk uitgedeeld op school. En na een brainstormsessie samen met mijn man en zusje bedachten we ook nog een monsteruitnodiging en een monsterfeestje. Daarover zal ik binnenkort twee aparte blogjes maken.

Bij deze monster traktatie moest ik ook gelijk denken aan Halloween. Samen met Zara besloten we het monster te bewaren, om de kinderen die bij ons aan de deur komen met Halloween uit te trakteren. Op school werd de traktatie super goed ontvangen. De juf én kinderen vonden het bijzonder en leuk. Er kwam zelfs al een moeder vragen aan me of ze dit idee mocht gebruiken voor haar zoontjes traktatie. Uiteraard! 😉

trakteren uit een monster #grabbelton #verjaardag

Monster traktatie 

Wat heb je nodig:

  • een kleine kartonnen doos (zo rond de 30 x 40 x 20 cm)
  • acrylverf (Action)
  • grote kwasten (Action)
  • breed plakband
  • witte A4 vellen papier (om de doos netjes mee af te plakken zodat het verf eerder pakt en voor de tanden in de mond)
  • lijm
  • schaar
  • pijpenragers (je weet wel die gekleurde sprietjes waar ijzerdraad in zit). Deze kocht ik bij Zeeman.
  • vulsel voor de grabbelton (papier knipsels of als je dit toevallig ergens hebt zoals ons leuk fel gekleurd papier om in de doos te stoppen)
  • verpakte snoepjes (de hoeveelheid die je kind nodig heeft voor zijn of haar klas)

Zo maak je de monster traktatie

Dek de plek waar je gaat knutselen af met oude kranten of vuilniszakken, zodat we de boel netjes houden thuis. ;).  Leg alle spullen die je nodig hebt klaar.

Pak de doos en teken de mond op de kartonnen doos. Knip deze zo netjes mogelijk uit. Maak de mond groot genoeg, zodat er een kinderhand in kan om te grabbelen. Plak dan de rest van de doos goed dicht met plakband. Beplak de doos met wit papier. Hoeft niet perse, maar hiermee hoef je straks maar één laag verf erover te doen.

Laat je kind op een papiertje eerst een tekening van zijn of haar monster maken met kleurtjes zodat jullie wat meer een idee hebben hoe het eruit moet zien. Dan weet je welke kleuren je nodig zult hebben en heb je een leidraad. Teken en schilder dan eerst de ogen en werk van daaruit verder met het beschilderen van het monster. Laat het monster goed drogen.

Jasmijns dochter wilde graag een monster kinderfeestje en daar hoort een monster traktatie voor school bij. Stap voor stap uitleg voor deze traktatiedoos.

Knip vervolgens de tanden uit en plak ze aan de binnenkant van de opening van de mond van het monster. Als het monster helemaal droog is, kun je bovenop het hoofd een paar gaatjes maken om de pijpenragers in te doen als een soort gekke voelsprieten of monsterhaar.

Jasmijns dochter wilde graag een monster kinderfeestje en daar hoort een monster traktatie voor school bij. Stap voor stap uitleg voor deze traktatiedoos.

Vul het monster vervolgens met het grabbelton vulmateriaal en verpakte snoepjes naar keuze. En dan is je monster klaar! Mijn lieve kleine monster wilde graag op de foto met haar monster traktatie.

Jasmijns dochter wilde graag een monster kinderfeestje en daar hoort een monster traktatie voor school bij. Stap voor stap uitleg voor deze traktatiedoos.

Liefs, Mijntje

Nog meer ‘enge’ traktatie inspiratie

Op zoek naar nog meer inspiratie? Hier vind je nog veel meer traktaties.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.