By 16 oktober 2013 Read More →

Enge groene knakkers

Halloween staat voor de deur en op dit soort dagen nemen we het iets minder nauw met de kleurstoffen. Want wat is nu griezeliger dan groene cake? We maakten monstertjes van Indonesische Pandan cake. Misschien een beetje zoet voor in de lunchbox, maar wel heel erg leuk voor Halloween.

Je vindt de Pandan cakemix in elke toko. Het is hele zachte cake met een bijzondere smaak. En het mooie is: hij is groen! En de Indonesische dames lachen zich vast een breuk om de afmetingen van onze Hollandsche cakes, want met zo’n pak mix vul je met gemak een vierkante bakvorm (20x20cm) én een ronde springvorm (23cm).

Nodig

  • pak pandan cake (toevoegen: eieren, kokosmelk)
  • blanke amandelen
  • suikeroogjes of krenten
  • bakblikken naar keuze

Na het bakken sneden we van de vierkante vorm de randen af (goed laten afkoelen en scherp kartelmes gebruiken) en daarna sneden we de cake in blokjes.

Snijd de cake 2x in, dan kun je de amandelen in de bovenste, danwel in de onderste snede steken en lijkt het een echt bekkie.

Het suikeroogje kun je evt. met een beetje margarine vastplakken.

De ronde cake hebben we na het bakken goed laten afkoelen en doorgesneden. De bovenste helft hebben we omgedraaid, zodat de mooie groene binnenkant te zien is.

Deze bovenste helft hebben we doorgesneden, zodat er een mond ontstaat. Nu hoefden we alleen nog een hele rij onder- en boventanden in de mond te steken en er oogjes op te plakken. Klaar is Kees.

Wel een enge Kees!

Meer Halloween – Find more Halloween

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.