By 21 oktober 2014 Read More →

Gezonde Spookjes maken voor Halloween

“Mama, wat betekent twik or tweet?” Mijn kinderen zijn gefascineerd door Halloween. Dat lijkt hen namelijk wel een leuk feest.

Want verkleden, streken uithalen en snoep eten.. dat ligt helemaal in hun straatje.

Ik ben alleen nog niet helemaal overtuigd. Ik vraag me af wat onze buren vinden van twee enge kinderen die om een snoepje komen vragen. Misschien moeten we het gewoon maar eens proberen.

Om in de Halloween stemming te komen maak je gezonde spookjes met banaan en yoghurt. En nu maar griezelen! Je leest hier hoe je ze maakt.

Om alvast een beetje in de stemming te komen maakten we gezonde spookjes. Ik ben helemaal voor gezonde snacks en deze spookjes voldoen helemaal aan het criteria. Met maar een paar ingrediënten en een vriezer zijn ze ook nog eens heel makkelijk te maken. Lekker, gezond en makkelijk.. daar gaan we voor!

Echt een leuk projectje voor in de vakantie. En daarna natuurlijk griezelig verkleden. Deze spookjes zijn het lekkerst als ze nog een beetje zacht zijn, eet ze dus voordat ze helemaal keihard bevroren zijn of laat ze een paar minuten ontdooien voordat je de tanden erin zet.

Voor de oogjes kun je allerlei dingen gebruiken. Ik gebruikte cacao-nibs maar denk bijvoorbeeld ook aan rozijntjes, hagelslag, stukjes noot etc.

Gezonde spookjes met banaan-yoghurt 

Wat heb je nodig? (4 spookjes)

  • 2 bananen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
  • “oogjes” van bijv. cacao-nibs of iets anders
  • 4 stokjes

Hoe doe je het precies?

  1. Pel de bananen en snijd ze in tweeën.
  2. Snijd de bananen dan horizontaal doormidden.
  3. Prik er voorzichtig de stokjes tot halverwege in.
  4. Leg de bananen op een stukje bakpapier en laat ze een uurtje in de vriezer hard worden.
  5. Meng de yoghurt en de honing (+ eventueel het vanille-extract) samen in een kommetje.
  6. Haal de bananen uit de vriezer en smeer ze met een lepel voorzichtig in met het yoghurt mengsel.
  7. Leg de spookjes voorzichtig terug op het bakpapier en druk er 2 oogjes in.
  8. Zet nog een half uur in de vriezer en eet ze lekker op. Of bewaar ze voor een andere keer.

Happy Halloween!

Om in de Halloween stemming te komen maak je gezonde spookjes met banaan en yoghurt. En nu maar griezelen! Je leest hier hoe je ze maakt.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Stephanie is gek op eten en koken. Samen met haar man en 3 kinderen probeert ze lekker eten en gezond eten in balans te houden. Als ze niet bij haar kinderen is, geeft ze kooklessen aan huis. Op haar website schrijft ze over koken met kinderen, gezond eten, koken uit eigen tuin en maaltijden plannen.