By 22 oktober 2014 Read More →

Spookjes Cupcakes + gratis Halloween prikkers

Maak voor Halloween je eigen spookjes cupcakes en versier ze met onze gratis Halloween prikkers die je kunt downloaden. Stap voor stap duidelijk omschreven.

31 Oktober is de dag waarop Halloween wordt gevierd en ieder jaar maken wij altijd iets lekkers klaar dat helemaal past bij dit spookachtige feest. Standaard hollen we pompoenen uit en maken er enge of grappige gezichtjes in om er ’s avonds naar te kunnen kijken met een kaarsje erin.

Ook maken we daarna altijd pompoensoep en kijken we griezelige films op de televisie. Vroeger maakte ik deze cakejes samen met mijn zusje. Deze spookjes zien er niet eng uit en zullen echte blikvangers zijn op ieder Halloweenfeestje! En met de gratis Halloween prikkers extra leuk!

Maak voor Halloween je eigen spookjes cupcakes en versier ze met onze gratis Halloween prikkers die je kunt downloaden. Stap voor stap duidelijk omschreven.

Wat heb je nodig voor de spookjes cupcakes:

 • 12 Mini cupcakes (zie recept)
 • 1 portie Botercréme (250 gram poedersuiker + 250 gram ongezouten roomboter)
 • 1 Spuitzak
 • 400 gram Witte Fondant
 • 1 potje Chocolade crispy balletjes (taart/ cake decoratie)
 • 1 grote Cirkelvormige uitsteker (grote beker / koekjes uitsteker 8-9 cm doorsnede)
 • 1 theelepeltje

Recept voor 24 Mini Cup Cakes

 • 125 gram boter
 • 125 gram witte basterdsuiker
 • 125 zelfrijzend bakmeel
 • 2 eieren
 • 1 mespuntje zout
 • 24 Mini Cup Cake vormpjes

Let op! Het cupcake recept is voor 24 mini’s en de Spookjes Cupcakes zijn voor 12 mini’s.

Zo maak je de spookjes Cupcakes

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm je oven alvast voor op 150 graden. Als alles op kamertemperatuur is, klop dan in de keukenmachine de boter glad tot het er wittig uitziet. Laat je machine aan staan en strooi vervolgens de suiker erbij. Voeg nu één voor één de eieren toe. Strooi het zout bij het zelfrijzend bakmeel en zet je keukenmachine wat lager om opstuiven te voorkomen. Voeg dan dit mengsel in ongeveer 3 á 4 delen toe. Laat nu je mixer nog 4 minuutjes op de hoogste stand alles door elkaar mengen, zodat het beslag goed luchtig wordt.

Vul je mini-cupcake vormpjes tot tweederde hoogte met het beslag en zet het op een bakplaat in de oven voor 12 tot 15 minuutjes. Zien ze er na 12 minuten goudkleurig en droog uit aan de bovenkant? Voel dan voorzichtig met een vinger aan de bovenkant of ze lichtelijk terugveren. Doen ze dit, dan zijn ze gaar. Zo niet, wacht dan nog een paar minuutjes en probeer het nogmaals. Als ze klaar zijn, laat je ze in de vormpjes op het aanrecht afkoelen. Zodra ze goed zijn afgekoeld, kun je ze afgedekt bewaren (om uitdrogen te voorkomen).

Botercréme

Botercréme maak je door 250 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) te mixen met 250 gram poedersuiker. Je krijgt de mooiste Botercrème door de twee ingrediënten te mengen met een mixer. Eerst langzaam dat het goed door elkaar zit (en om stuiven te voorkomen) en dan als een malle op hoge snelheid. Hierdoor ontstaat er een mooie room-witte botercrème.

Opspuiten

Vul je spuitzak (gewoon met een rond gat) met de botercrème. Inmiddels zijn je cupcakes wel afgekoeld, dus pak ze erbij. Spuit de mini-cupcakes in een cirkelbeweging van buiten naar binen omhoog op. Zet ze nu in de koelkast voor ongeveer een half uurtje tot de botercréme hard is geworden. TIP: De botercrème die je overhoud, kun je in de vriezer 4 weken goedhouden. Dit is ook heerlijk om op ontbijtkoek of biscuitjes te smeren. ^_~

Maak voor Halloween je eigen spookjes cupcakes en versier ze met onze gratis Halloween prikkers die je kunt downloaden. Stap voor stap duidelijk omschreven.

Fondant Rondjes

Bestrooi je aanrecht met een beetje poedersuiker (om plakken te voorkomen) en rol hierop je fondant uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Steek nu de cirkels uit en leg ze netjes op een schaal los van elkaar (om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken).

Maak voor Halloween je eigen spookjes cupcakes en versier ze met onze gratis Halloween prikkers die je kunt downloaden. Stap voor stap duidelijk omschreven.

Versiertijd!

Leg een theelepeltje klaar en pak (als de botercrème hard genoeg aanvoelt) de cupcakes uit de koelkast. Als je de botercrème puntig hebt gespoten (zoals ik), verwarm dan het lepeltje en maak de bovenkant een beetje plat (anders prikt dit straks zo door je fondant heen). Pak nu een fondant rondje en leg dit over het cupcakeje heen. Vorm dan zachtjes het rolfondant over de botercrème heen en wrijf als het ware het spookje tussen je handen tot er een mooi spookvormpje ontstaat. Pak dan twee chocolade balletjes en duw deze op de plek waar je de oogjes wilt hebben. Gebruik de achterkant van een klein theelepeltje om het mondje te maken. Herhaal dit proces tot je alle 12 mini cupcakes hebt versierd. Tadaaa! Dan zijn nu je spookjes-cupcakes klaar!

spookjes maken

Extra BOE: gratis Halloween prikkers!

Je kunt deze spookjes extra leuk maken door deze leuke gratis Halloween prikkers erbij te zetten. Print ze uit via de HALLOWEEN PDF. Knip dan de tekstwolkjes uit en plak ze aan elkaar met een cocktailprikkertje ertussen. Nu kun je ze gelijk erbij prikken.

Maak voor Halloween je eigen spookjes cupcakes en versier ze met onze gratis Halloween prikkers die je kunt downloaden. Stap voor stap duidelijk omschreven.

Happy Halloween!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Trakteren

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.