Trakteren op popcorn ijsjes

Op popcorn trakteren? Met stap voor stap uitleg hoe je deze traktatie maakt. #popcorn

Begin 2018 maakte ik popcorn ballen als traktatie. Mierzoet door de marshmallows, maar zoonlief die dol op zoet is, vond ze heerlijk! Eigenlijk moet ik vind zeggen in plaats van vond, want net zoals de ’s mores maakt hij ook deze graag met gesmolten marshmallows.

traktatie popcorn ijsjes maken #trakteren #popcorn #jarig

Popcorn traktatie

Wat heb je nodig?

(voor 8 popcorn ijsjes)

  • 50 gram popcorn
  • 50 gram marshmallows
  • 10 gram roomboter
  • gekleurd strooisel, bijvoorbeeld van de de regenboogfantasie strooisel van dr. Oetker
  • 8 ijshoorntjes (de normale koop je via de supermarkt, de zwarte heb ik bij de ijscozaak bij ons in het dorp gescoord)
  • wat boter of bakspray voor je handen
  • evt. voor trakteren: bakblik, schaal of taartvorm en paar pakken (droge) rijst.

Zo maak je de ijsjes popcorn traktatie

Doe in een schaal de gekleurde bolletjes of andere versiering. Zet ook de ijshoorntjes klaar.

Smelt in een pannetje de roomboter. Zodra deze vloeibaar is, doe je de marshmallows erbij. Blijf roeren totdat ze helemaal vloeibaar zijn. Pas op dat het niet aanbrandt, want dat gaat vrij snel. Haal de pan van het vuur en roer de popcorn erdoor. Vet je handen in met boter. Niet vergeten, want anders  kun je echt geen bolletjes maken.

Zodra het mengsel iets is afgekoeld (zodat je je handen niet verbrandt) vorm je met je (ingevette!) handen balletjes van het mengsel. Dip vervolgens in de het schaaltje strooisel en plak de balletjes op het ijshoorntje. Laat goed afkoelen/uitharden, zodat het bolletje popcorn goed op het hoorntje vast blijft zitten. Wij hebben ze in glazen/bekers rechtop gezet om te drogen. Smeer na 4 ijsco’s je handen weer even in met wat boter of bakspray om plakken tegen te gaan.

Maak een ijsjes traktatie van popcorn #trakteren

Je kunt de ijshoorntjes natuurlijk plat leggen op een schaal, maar wij vonden het erg leuk als ze rechtop blijven staan. We hebben daarvoor 2 kg (goedkope, ongekookte) rijst in een cakevorm gedaan en daar de ijshoorntjes ingezet.

De ijsco’s kunnen een dag van tevoren maken, maar bewaar ze wel luchtdicht, omdat ze anders klef worden. Die ontzettend plakkerige pan en je handen maak je heel makkelijk schoon met heet water.

Nog meer leuke traktaties

Toch liever een andere traktatie? Kijk dan hier of bekijk een selectie hieronder.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Trakteren

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.