Buddy’s Flapjack koeken van Jamie Oliver

Nicole heeft het nieuwe boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver al een tijdje in huis. Tijd om ermee aan de slag te gaan In ‘5 ingrediënten: snel & simpel koken‘ laat Oliver zien hoe je met maximaal 5 ingrediënten elke dag gezond en lekker kunt koken. En nog belangrijker (vinden wij dan) lekker kunt eten.

Waar eerdere kookboeken van Jamie Oliver weleens wat lastiger waren, zijn deze recepten allemaal eenvoudig en zo klaar. In het boek vind je 130 recepten met kip, rund-, varkens- en lamsvlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en uiteraard zoetigheden!  Handig is dat je bij elk recept tijdsduur, portiegrootte en informatie over voedingswaarden vindt. Weer een mooi nieuw pareltje in de kookboeken boekenkast. 🙂

Uit de categorie ‘zoet’ kozen wij de Buddy’s Flapjack koeken. Ik had er nog nooit van gehoord, dus mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt. Na wat speurwerk kwam ik erachter dat Buddy de naam is van zijn zoon. Eén van zijn 5 favoriete ingrediënten zoals hij voorin het boek grapt. En flapjack staat voor koek gemaakt van havermout en boter.

Deze 5 ingrediënten heeft bijna iedereen wel standaard in huis. Je kunt zelf de vruchten en noten combinatie kiezen die je lekker vindt, of in huis hebt.  Het worden lekkere, robuuste koeken die goed vullen. Het boek staat trouwens vol lekkere en makkelijke recepten, waar maar 5 ingrediënten voor nodig zijn. Easy peasy toch. 😉

In het kookboek 5 ingrediënten van Jamie Oliver staat een onwijs lekker recept voor havermout koeken: Buddy's Flapjack koeken. Gemaakt van havermout, noten en vruchten en boter. Een lekker stevige, robuuste koek. Ook geschikt voor de lunchtrommel, snack of als traktatie. #havermout

Buddy ’s Flapjack koeken

Ingrediënten:

Van alle ingrediënten gebruik je 100 gram:

  • boter (op kamertemperatuur)
  • gemengde vruchten en noten
  • havermout
  • zelfrijzend bakmeel
  • golden maple syrup

In het kookboek 5 ingrediënten van Jamie Oliver staat een onwijs lekker recept voor havermout koeken: Buddy's Flapjack koeken. Gemaakt van havermout, noten en vruchten en boter. Een lekker stevige, robuuste koek. Ook geschikt voor de lunchtrommel, snack of als traktatie.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bekleed een diep vierkant bakblik van 20 cm met bakpapier en vet het papier in met olie. Pulseer de boter, gedroogde vruchten en noten, havermout en het bakmeel in een keukenmachine tot het mengsel loskomt van de kom. Pulseer vervolgens de golden syrup erdoor tot alles goed gemengd is. Schep het mengsel in het beklede bakblik en strijk het uit. Bak de koek 15 tot 20 minuten tot hij goudbruin is.

In het kookboek 5 ingrediënten van Jamie Oliver staat een onwijs lekker recept voor havermout koeken: Buddy's Flapjack koeken. Gemaakt van havermout, noten en vruchten en boter. Een lekker stevige, robuuste koek. Ook geschikt voor de lunchtrommel, snack of als traktatie.

Haal hem uit de oven en snijd hem in vierkantjes. Pas op de koek scheurt snel, dus voorzichtig snijden. Laat die 5 minuten afkoelen in het bakblik. Leg de koek met papier en al op een rooster en laat hem volledig afkoelen. Eenvoudig, gemakkelijk en superlekker, aldus Jamie. Wij zijn het met hem eens. 😉

Ook lekker om te trakteren. Knip een bakpapiervel in repen en wikkel deze om de Buddy’s flapjacks heen. Stukje keukentouw of lint er omheen en je hebt een lekker traktatie.

In het kookboek 5 ingrediënten van Jamie Oliver staat een onwijs lekker recept voor havermout koeken: Buddy's Flapjack koeken. Gemaakt van havermout, noten en vruchten en boter. Een lekker stevige, robuuste koek. Ook geschikt voor de lunchtrommel, snack of als traktatie.

Bestel hier

5 ingrediënten: snel en simpel koken, Jamie Oliver, Kosmos Uitgevers, 29,99 euro

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.