Trakteren op aardbeien kwarktaart in een glaasje

Aardbeien en kwarktaart: beste combi die er is. Serveer het leuk in een klein glaasje.

Ik bak graag taarten. Cheesecake, chocoladetaart en ook de wat moeilijker lemon curd merengue taartjes. Maar de kids vinden de aardbeien kwarktaart van Dr. Oetker altijd het allerlekkerste. Dus voor hen hoef ik me niet uit te sloven haha. Ik bedacht dat als je deze kwarktaart in een glaasje doet je een hele leuke en makkelijke traktatie hebt.

Ik koos voor een doorzichtig bekertje, zodat je de laagjes goed zou kunnen zien. In totaal heb ik er nu 22 gemaakt, maar als je de verhoudingen een beetje aanpast kun je het aantal ook aanpassen.

Kwarktaart in een glaasje als traktatie. Lekker en makkelijk! Hier lees je hoe je deze traktatie maakt.

Trakteren op aardbeien kwarktaart in een glaasje

Benodigdheden:

  • 1 pak Kwarktaart aardbeien van Dr Oetker
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram boter
  • 2 bekers opgeklopte slagroom
  • fruit als topping; bijvoorbeeld aardbeien en blauwe bessen
  • doorzichtige bekers
  • (ijs)lepeltjes
  • mixer
  • eventueel spuitzak

Zo maak je het:

Smelt de boter in de pan en roer de koekkruimels er daarna doorheen. Schep met een lepel de koekkruimels in het bekertje en druk het een beetje aan. Maak daarna de vulling zoals beschreven op het pak. Ik heb de vulling met 2 lepels in de bekertjes geschept. Maar terwijl ik daarmee bezig was dacht ik had ik het nou maar even in een spuitzak gedaan. Dat werkt toch makkelijker en netter. Zet de bekertjes daarna een paar uur in de koelkast zodat de vulling kan opstijven. Daarna een toef slagroom erop. Deze kun je zelf maken of je gebruikt de kant en klare opgeklopte slagroom uit die bekers want die slagroom is lekker stevig. En om het af te maken kun je er nog wat (zomers) fruit op doen. Krijgt de traktatie toch nog een healthy tintje! 😉

Kwarktaart in een glaasje als traktatie. Lekker en makkelijk! Hier lees je hoe je deze traktatie maakt.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Feest, Algemeen, Food, Trakteren

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.