Meringue taartjes met lemon curd en slagroom

Ik ben gek op taart! Zodra er iets te vieren valt, bak ik daar graag een taart bij. Deze taartjes vind ik leuk bij Pasen passen. Het frisse geel van de lemon curd en het eiwitschuim lijken mij de juiste ingrediënten voor een vrolijk Paasfeest.

Het is even een werkje om deze taartjes te maken, maar wel heel erg leuk om te doen. En ik vind het er spectaculair uitzien en smaken!

Ik ben gek op taart! Zodra er iets te vieren valt, bak ik daar graag een taart bij. Deze taartjes vind ik leuk bij Pasen passen. Het frisse geel van de lemon curd en het eiwitschuim lijken mij de juiste ingrediënten voor een vrolijk Paasfeest.

Meringue taartjes met lemon curd en slagroom

Ingrediënten voor het beslag:

 • 100 gram boter
 • 75 gram suiker
 • 75 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • ½ theelepel baking soda
 • 20 gram maizena
 • 2 theelepels citroensap
 • 3 theelepels melk
 • 3 eidooiers (eiwit bewaren voor het schuim)

Ingrediënten voor het schuim:

 • 3 eiwitten
 • 150 gram suiker
 • snufje zout

Ingrediënten voor de vulling:

 • 125 gram slagroom
 • ongeveer 125 gram lemon curd – zelfgemaakt of zelfgekocht 😉

Benodigdheden:

Cup cake vorm of kleine taart vormpjes

Bereidingswijze Meringue taartjes

Vet de cupcake of kleine taart vormpjes in en verwarm de oven vast voor op 160 graden. Je hebt meerdere vormpjes nodig omdat je de taartjes straks gaat stapelen.

Smelt de boter in de pan of magnetron. Doe de suiker, bloem, bakpoeder, soda, maizena, citroensap en melk in mengkom. Voeg de eidooiers toe. Meng dit geheel met een mixer. Voeg daarna de afgekoelde boter toe. En meng dit tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vormen.

Ok en nu wordt het spannend. Het schuim maken. Doe de eiwitten in een brandschone mengkom en voeg 1/3 van de suiker toe. Voeg ook wat zout toe om schiften te voorkomen. Mocht je in het gelukkige bezit zijn van een keukenrobot zoals de kitchen aid kun je deze nu zijn werk laten doen. Zo niet moet je even flink met de mixer aan de gang. Klop het eerst tot een luchtig geheel. Zodra de eiwitten stijf worden voeg je het resterende deel suiker toe. Dit klop je door tot een stijf geheel. Zodra het begint te glimmen en pieken gaat vormen heb je de juiste stevigheid te pakken. Verdeel dit schuim ook weer gelijkmatig over de vormen. Maak met een lepel of met je vingers als je er niet vanaf kunt blijven 😉 wat pieken in het schuim want dat geeft straks een mooi effect. Bestrooi met een beetje suiker en zet in de oven voor ongeveer 25/ 30 minuten.

Klop ondertussen de slagroom tot deze lekker lobbig is. Zorg dat je lemon curd als je die zelf maakt, afgekoeld klaar staat. Haal de taartjes na het bakken uit de vorm en laat even afkoelen. Verspreid een deel van de opgeklopte slagroom. Maak hierin een kuiltje en voeg de lemon curd toe. Plaats nu het andere taartje erbovenop. Dan krijg je vanzelf het druipende-water-loopt-me-in-de-mond-effect.

Geniet ervan! Het is de moeite meer dan waard!

Ik ben gek op taart! Zodra er iets te vieren valt, bak ik daar graag een taart bij. Deze taartjes vind ik leuk bij Pasen passen. Het frisse geel van de lemon curd en het eiwitschuim lijken mij de juiste ingrediënten voor een vrolijk Paasfeest.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.