Lemon curd zelf maken

Lemon curd zelf maken, daar heb je wat geduld voor nodig. Maar is echt superlekker. En als je meteen wat meer maakt, heb je altijd wat lemon curd in huis om bijvoorbeeld op je scones, taartjes of pannenkoeken te doen. Of op een versgebakken witte boterham. Yum! 

Ik heb een keer een taart workshop gevolgd in een heel schattig vintage bakkerijtje waar we onder andere leerden hoe je zelf lemon curd kunt maken. Het splitsen van de eieren bezorgde me toen al bijna een zenuwinzinking. Toen moest het echte werk nog komen! In een grote pan kwamen alle ingrediënten bij elkaar, zodat iedereen daarna genoeg had voor zijn/haar taart. Daarna begon het geduldige roeren. En maar roeren en kijken of hij al dikker werd. Toen ik het thuis ging maken, vond ik dat lange roeren juist iets rustgevends hebben. Bakken en koken vind ik het leukste als het lukt en als er geen druk op staat om te lukken. 😉

Bewaar de lemon curd in een steriele glazen pot op zijn kop en zet het in het donker weg in de koelkast, dan kun je hem namelijk wel 6 maanden bewaren!

Lemon curd zelf maken, daar heb je wat geduld voor nodig. Maar is echt superlekker. En als je meteen wat meer maakt, heb je altijd wat lemon curd in huis om bijvoorbeeld op je scones, taartjes of pannenkoeken te doen. Of op een verse witte boterham. Yum!  Zet het donker en koel weg, dan blijft het zeker 6 maanden goed.

Lemon curd zelf maken

Ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 300 gram suiker
  • Sap van 5 citroenen (200 ml)
  • 4 hele eieren
  • 4 eidooiers (bewaar het eiwit om schuimpjes van te maken)

Lemon curd zelf maken, daar heb je wat geduld voor nodig. Maar is echt superlekker. En als je meteen wat meer maakt, heb je altijd wat lemon curd in huis om bijvoorbeeld op je scones, taartjes of pannenkoeken te doen. Of op een verse witte boterham. Yum!  Zet het donker en koel weg, dan blijft het zeker 6 maanden goed.

Bereidingswijze:

Smelt op laag vuur de boter. Voeg de suiker toe en laat dit opnemen. Voeg daarna het citroensap toe. Laat dit even iets afkoelen. Voeg daarna de eieren toe.

Lemon curd zelf maken, daar heb je wat geduld voor nodig. Maar is echt superlekker. En als je meteen wat meer maakt, heb je altijd wat lemon curd in huis om bijvoorbeeld op je scones, taartjes of pannenkoeken te doen. Of op een verse witte boterham. Yum!  Zet het donker en koel weg, dan blijft het zeker 6 maanden goed.

Blijf met een garde roeren tot hij dikker wordt. Hou het vuur laag en laat niet aan de kook komen. Dit duurt best lang (30 minuten ongeveer) vandaar dat je een portie geduld nodig hebt.

Lemon curd zelf maken, daar heb je wat geduld voor nodig. Maar is echt superlekker. En als je meteen wat meer maakt, heb je altijd wat lemon curd in huis om bijvoorbeeld op je scones, taartjes of pannenkoeken te doen. Of op een verse witte boterham. Yum!  Zet het donker en koel weg, dan blijft het zeker 6 maanden goed.

Nadat het goed is afgekoeld kun je het overdoen in de glazen potten. Ik kon er 3 glazen jampotten mee vullen. Geniet ervan!

Lemon curd zelf maken, daar heb je wat geduld voor nodig. Maar is echt superlekker. En als je meteen wat meer maakt, heb je altijd wat lemon curd in huis om bijvoorbeeld op je scones, taartjes of pannenkoeken te doen. Of op een verse witte boterham. Yum!  Zet het donker en koel weg, dan blijft het zeker 6 maanden goed.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Pasen, Algemeen, Food

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.