By 31 augustus 2015 0 Comments Read More →

Een schoollunch zonder brood

Vorige week maakten we heerlijke lunchtrommels met fruit. Deze week gaan we op zoek naar de lekkerste trommels met een alternatief voor brood. We krijgen daar namelijk erg veel vragen over. Eerder schreven we al eens een artikel met een Tips voor een lunchbox zonder brood. De trommel die we vandaag met je delen is hier een mooi voorbeeld van, een lekkere school lunch zonder brood!

Een school lunch zonder brood

Een school lunch zonder brood

Dit heb je nodig:

  • 1/2 kiwi
  • trosje druiven
  • twee wraps
  • 50 gram tonijn (uitgelekt)
  • mais
  • blaadjes krulsla
  • 2 el. yogonaise

Zo maak je deze lunchtrommel:

Maak van de tonijn, mais en yog0naise een salade. Verdeel vervolgens de krulsla en de salade over de twee wraps.

Vul je trommel op met een trosje druiven en een halve kiwi (zo maak je een zig-zag kiwi).

TIP: Knoop de wraps met een (vlees-)touwtje vast. Dat houd de warps bij elkaar en staat ook heel vrolijk!

 

6 weken lang een gezonde lunchtrommel

Wat we de weken hierna gaan doen – en hoe je mee kunt doen met deze actie- lees je hieronder nog een keertje, dan kun je meteen op maandag meedoen. Iedere maandag komt er namelijk een nieuwe lunchtrommel online in onderstaande volgorde. Op de DutchBento Facook pagina kun jij jouw trommel (met hetzelfde thema) dan met ons delen onder het bericht. De thema’s die voorbij gaan komen zijn:

Doe mee en win een lunchtrommel

De trommel die je kunt winnen is een Lunchbox Take A Break Midi van MyMepal met 2 tussenschotjes. Je mag zelf de kleur van de trommel bepalen en tevens kun je hem nog pimpen met een leuke afbeelding.

lunchtrommel winnen

Wij gebruiken deze lunchtrommel zelf ook regelmatig voor onze DutchBento’s dus op onze website kun je heel veel inspiratie vinden om hem te vullen!

>> Meedoen is simpel, dit moet je doen: <<

  1. upload* je lunchtrommel onder dit facebook bericht
  2. en zet er #DutchBento #broodalternatief bij

* MoodKids wil de allerleukste lunchtrommels gebruiken voor o.a. social media. Dan weet je alvast dat jouw lunchtrommel misschien binnenkort te zien is! Door het inzenden en/of uploaden van je lunchtrommel geef je MoodKids toestemming het beeld te gebruiken. Winnaars worden via social media bekend gemaakt!

Meedoen met de #broodalternatief trommel is niet meer mogelijk. De winnaar van de trommel is Esta Lieuwes.

MyMepal is aangesloten bij de MoodKids webshopgids

[ssba]
Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.