By 30 oktober 2018 Read More →

Lekker griezelen met een monster kinderfeestje

Van pom poms kun je leuke monsters maken. We leggen het je stap voor stap uit. #feestje #diy #pompom

En dan nu eindelijk het monster feestje! In mijn vorige artikelen las je al over de monster traktatiedoos en de monster uitnodiging. Nu vertel ik je hoe we het monster kinderfeestje hebben aangepakt en wat we allemaal hebben gedaan.

Op zoek naar thema voor kinderfeestje? Wat dacht je van een monsterfeestje! #kids #diy #party

Wat kun je allemaal lezen in dit artikel:

 • aankleding monster feestje
 • pom pom monsters maken
 • andere monster kinderfeestje activiteiten
 • goodiebag monster feest
 • andere thema’s voor kinderfeestjes

De aankleding van het Monster kinderfeestje

Ik vind het altijd erg leuk om het feestje aan te kleden in het thema van het feestje. Ik kocht bij de feestwinkel een groen tafelkleed, zwarte en groene bekers. Op de bekers plakte ik wiebeloogjes (Zeeman). In de uitverkoop vond ik zowaar een PomPom slinger (Hema), waarop ik ook wiebeloogjes plakte. Een woezelige gifgroene vloerwisser /lap (Zeeman) toverde ik met naald en draad zo om tot een monstertje. Met pingpong ballen als oogjes voor als middenstuk voor op de eettafel. Ook maakte we een playlist voor die dag op Spotify vol met monsterachtige liedjes. Je kunt de setlist hier downloaden.

Het Monster kinderfeestje

Het feestje begon met taart en het geven van cadeautjes. Vervolgens hebben we de kinderen in hoofdlijnen verteld wat we van plan waren te gaan doen die middag. We zijn gestart met het maken van monsters van pom poms. Je weet wel, van die fluffy bolletjes, een werkbeschrijving vind je overigens ook in dit artikel. Sommige kinderen waren flink enthousiast, mengden verschillende kleuren wol en maakte zelfs meer dan één monster. Hun favoriete zelfgemaakte monster moesten ze daarna natekenen en een naam geven. Het echte pom pom monster werd op hun tekening gezet, want dat was tegelijkertijd hun persoonlijke ‘pion’ voor ons zelfbedachte spel. Want na geconcentreerd gewerkt te hebben, is het altijd even lekker om los te kunnen gaan door middel van een doe ding.

We verzonnen een Monster Puzzel Race spel waarbij ze binnen 45 minuten antwoord op monster vragen moesten geven, zoals:

 • Mummificeren! Wikkel toiletpapier om de arm of been van een speler.
 • Loop met een rode oogbal op een lepel in je mond van de keuken naar TV en terug.
 • Noem 4 verschillende soorten monsters (bijvoorbeeld zombie, vampier, weerwolf & mummie).

Diegene die aan de beurt was, moest zijn eigen monster vasthouden en meenemen in  de zoektocht en terugzetten als hun beurt over was. Was de opdracht of vraag goed afgerond dan mocht er een monster puzzelstukje gezocht worden op de door ons aangegeven plekken in ons huis. Om het extra spannend te maken, zetten we in het groot op de TV een aftel timer aan via YouTube.

Zodra alle puzzelstukjes gevonden waren, kon de puzzel worden opgelost. De puzzel gaf een een hint waar de ‘schat’ verstopt zat. Griezeltijd!!! We hadden de schat verstopt in een kast, zodra ze de geraden deur open deden, viel er een spookje uit de kast met als beloning in zijn armen een tas met alle goodiebags. Vol enthousiasme werden de goodiebags in ontvangst genomen. We vertelden dat deze lekker mee naar huis mochten nemen, inclusief de Pom Pom makers.

Iedereen was na al die activiteiten erg dorstig, dus schonken we snel wat groene monster limonade in en gaven er wat wormchips bij(kaasflips/nibbits). Toen parkeerden we de kinderen snel op de bank om ze nog eventjes tot rust te laten komen bij een monsterfilm voor ze werden opgehaald.

Pom Pom Monsters

Ik vond het erg handig om vóór het feestje alvast voor ieder kind’s Pom Pom Monstertje wat onderdelen voor de monster gezichtjes klaar te leggen. Denk dan aan gekke tanden of hoektanden, een tong, 3 ogen of 1 groot oog in het midden. Rugstekels of hoorns etc. Deze deed ik in allemaal kleine bakjes met daarop geschreven wat erin zat, zodat ze gelijk konden beginnen met plakken van de gezichtjes van hun monstertjes.

Wat heb je nodig:

 • Pom Pom makers – Ja makers en geen kartonnetjes, want geen zin in moeilijk doen met kartonnetjes knippen en kans op mislukken. Buiten dat kon ik ze voor 0,79 eurocent per setje op de kop tikken bij de Zeeman. Deze setjes kregen de feestgangertjes na afloop mee naar huis.
 • Verschillende kleuren wol – Zeeman, Wibra of scoor, zoals ik deed, wol bij de Kringloopwinkel. Ik kocht twee grote gevulde zakken voor 4 euro totaal.
 • Vilt – zwart en wit in elk geval voor de oogjes en de mondjes met tanden… (Hema)
 • Textiellijm (Hema – bij de gordijnen afdeling)
 • Een aantal goed scherpe scharen (Zeeman)

Zo maak je de Pom Pom Monsters

Van pom poms kun je leuke monsters maken. We leggen het je stap voor stap uit. #feestje #diy #pompom

 1. Kies de maat Pom Pom maker die je wilt en open de Pom Pom maker.
 2. Stop de draad van je wol in de Pom Pom maker (zie afbeelding op verpakking).
 3. Knijp de Pom Pom maker dicht en bind het draad nu rondom de halve cirkel heen en weer tot hij redelijk bol staat en je er eigenlijk geen wol meer omheen kunt wikkelen.
 4. Houd nu de Pom Pom maker zo vast dat je de ‘rugkant’ op je hand hebt liggen en knip het wol in het midden van het geultje van de Pom Pom maker door.
 5. Pak het werkje over met je andere hand, leg het voorzichtig over op tafel en klik de Pom Pom maker voorzichtig open.
 6. Haal het losse draadje er vanaf, haal de Pom Pom maker eraf en leg het draadje verticaal over je Pom Pom in wording. Maak er (samen) een strakke knoop in en nog een paar goede knopen extra. In de lange touwtjes kun je ook een knoop leggen zodat je je Pom Pom Monster straks bijvoorbeeld aan je tas kunt hangen!
 7. Je Pom Pom is nu bijna klaar! Schud je Pom Pom aan het touwtje lekker heen een weer. Kijk of je hem zo goed rond vindt. Zo niet, dan kun je hem bijknippen dat ie mooi rond is.
 8. Knip van vilt een mondje, oogjes, hoorns, tongetjes en wat je maar voor je Pom Pom Monster wilt maken uit. Maak dat vast met een beetje textiel lijm.
 9. Klaar is je Pom Pom monster!

Extra monster kinderfeestje tips

 • Vraag je gasten verkleed te komen naar je feestje als zijn of haar favoriete monster.
 • Bioscoop Film : Smallfoot
 • Thuisfilms: Where the Wild things are (oftewel Max en de Maximonsters), Happy Family, Een film van de poppen van Monster High, Monsters Inc., Monster House, Monster vs. Aliens, Het Monster van Parijs.
 • Boek voorlezen van Monsters: Max en de Maximonsters
 • Gebruik Halloween spullen voor je Monster thema. Daar zitten vaak veel leuke monster dingen bij voor jong en oud.
 • Haal schmink en schmink de feestgangers als een Monster.
 • Bak koekjes of cakejes en laat de feestgangers ze versieren in monster stijl
 • Maak je eigen boter kaas en eieren met stenen in het Monster thema.
 • Zet hapjes en drankjes neer die een beetje griezelig zijn. MoodKids heeft er ook een aantal in het archief.
 • Maak van lege conserven blikken een monster blikgooi spel en print wikkels uit met monsters erop.
 • Maak verfspetter monsters door met een rietje verf te blazen op stevig papier. Teken er dan later oogjes en mondjes op.
 • Maak zelf of met de kinderen monster hoedjes voor iedereen. Gewoon tekenen op papier en dan vastnieten op maat van het kindje’s hoofd.

Goodiebag monster kinderfeestje

Bij de Wibra vond ik leuke monster zakjes, die vulde ik met jellybeans en wat zachte snoepmix van Haribo. Ook deed ik er een doosje kristalslijm (SoLow) in, waarop ik wiebeloogjes had geplakt. Op deze manier werden het slijmmonsters!

Ga je een monster kinderfeestje organiseren? Jasmijn organiseerde al zo'n feestje en deelt met je haar aankleding, knutselideeën, goodiebag en andere tips.

Andere leuke thema kinderfeestjes

Comments are closed.

Posted in: Feest, Kinderfeestjes

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.

Simple Share Buttons