By 18 maart 2015 Read More →

Mam, mag ik een brandweer kinderfeestje?

Eindelijk wist Job het. Na het Pippi Langkous feestje van vorig jaar wilde hij als thema voor zijn zesde verjaardag een brandweer kinderfeestje! En dan het liefst een feestje waarbij je leert wat de brandweer doet. “Een brandweerschool of zo”. Ok, brandweer it is!

Uitnodiging 

Job is dol op verkleden en heeft heel wat outfits in zijn verkleedkist liggen. Ook een brandweerpak en brandweerhelm. De uitnodiging werd dus een foto. Bij de kringloop zag ik een houten brandweerpuzzel liggen. Met wat bisonkit heb ik er een magneetje achter geplakt. Bij een feestje hoort natuurlijk confetti. En wat is er leuker dan zelf confetti maken met een ponsje (of perforator). Alles in een leuk zakje/envelop en voilà: uitdelen maar!

uitnodiging brandweerfeestje maken

Decoratie brandweer kinderfeestje

Bij een thema-feest hoort wat mij betreft ook een leuke aankleding. Het brengt kinderen meteen in de sfeer van het thema. In ons dorp is de keuze qua feestartikelen beperkt. (Als ik nu eerder was begonnen, had ik bij webshop Lang zal ze leven rode en blauwe feestartikelen geshopt). Ik vond bij de Hema een wit tafelkleed en transparant blauwe bekers en bordjes. Rode rietjes en het ‘stop tape’ van Flying Tiger had ik nog in huis. Verder één van zijn brandweerauto’s en zijn zwaailicht van zijn skelter op tafel gezet. Over onze lampen heb ik linten van rood en geel crèpepapier gedrapeerd als vuur (geen lampen boven je tafel? kan ook met een hoepel).

brandweerfeestje versieringbrandweerfeest tafelversiering

Verkleedkleren

Net voor zijn feestje kocht ik brandweerhelmen (vergelijkbaar: zie Google) en hesjes (vergelijkbaar: zie Google). En een regulier reflecterend hesje kan natuurlijk ook prima. Verkleden blijft leuk, want de helmen en hesjes zijn de hele verjaardag bijna niet af geweest.

Diploma

Als je geslaagd bent voor de brandweerschool, dan krijg je uiteraard een diploma. Wij maakten de diploma’s in Photoshop. Niet zo handig daarmee? Bekijk dan de website Diplomamaker.nl eens. Daar maak je makkelijk een diploma. Enige wat je nodig hebt is een (kleuren-)printer.

PS Check ook deze lijst met activiteiten die je op het brandweerfeestje thuis kunt organiseren.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.