Verkoeling in de achtertuin

De zomer houdt lekker aan in Nederland. Mij af en toe te warm. Vorige week was het 35 graden in mijn kantoor. Pfff. Ons Dyson apparaat staat inmiddels in mijn kantoor. Maar zelfs dan was het soms zo warm en benauwd…

Deze zomer hebben we i.v.m. werk geen langere vakantie in het verschiet. We zijn een weekje naar een camping in Leeuwarden geweest en hebben ondertussen het festival Welcome to the Village meegepakt. Later deze zomer gaan we nog een paar daagjes naar Duitsland. En dat is het dan!

Job zeurt al een paar jaar om een zwembad in de tuin. Tot dusver heb ik het tegengehouden. We hebben er eigenlijk niet echt plek voor, vind ik. En bovendien hebben we genoeg plassen/meertjes in de buurt waar we een duik kunnen nemen. Tot afgelopen woensdag, toen ging ik toch overstag. Het was echt niet meer te harden qua warmte. Ik had af en toe het idee dat mijn hersens zelfs aan de kook waren. Kortom, er staat nu een enorm lelijk plastic plonsbadje in de tuin. Maar een plezier dat we (ja, we!) ervan hebben..

Maar een waterballet in de achtertuin kan ook nog op andere leuke manieren. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Waterballet in de achtertuin

# Waterbanen

Toen Job geboren werd, kreeg ik van de vriendinnengroep van mijn moeder de Superset van Aquaplay. Een geweldig cadeau waar Job vanaf zijn eerste jaar al mee speelde. In de loop der jaren hebben we meerdere sets erbij gekocht en vorig jaar kreeg ik van een oud-collega ook nog de set van haar kinderen. Job is nu 10 jaar en speelt er nog steeds mee. Inmiddels is ons halve terras vol als hij bouwt en speelt. Qua aanschaf niet het allergoedkoopste, maar wel ontzettend stevig en jaren plezier ban gehad. Tip: op Marktplaats kun je ze tweedehands vaak voor weinig krijgen.

En je maakt ook makkelijk zelf leuke bootjes van wat kurken en elastiek.

waterspelletjes, wateractiviteiten, zomer, buitenspel

# Coole waterbaan zelf maken

Het is inmiddels al een hele tijd geleden dat Lobke hem heeft gepost, maar hij wordt nog vaak bekeken. Geen wonder, want deze waterbaan is echt tof!

Lekker spelen met water: een coole waterbaan van flessen. Leuk om zelf te maken voor kinderen met foto en stap voor stap uitleg.

# Waterspelletjes

Kliederen met water is altijd een goed idee met warm weer. We hebben een heleboel leuke ideeën hier op een rij gezet voor je. Sponsballen, waterpistool met pingpong balletjes, water met speeltjes invriezen. Er zit vast iets voor je bij!

waterspelletjes, wateractiviteiten, zomer, buitenspel

# Watertafel

Niet zo handig? Dan is een kant en klare watertafel ook een goed idee. Deze van Little Tikes is bijvoorbeeld erg leuk! De buizen kunnen op verschillende manieren aan elkaar gekoppeld worden. De waterpomp stuurt het water omhoog in de watertoren. Er zijn maar liefst 3 fonteinen. Er gaat maximaal 26 liter water in, dus hier gaat je waterrekening niet fors van omhoog. 😉

 

# Een teil met water met heel veel badspeeltjes

Een teil met water is altijd een goed idee. Vroeger als ik met mijn zusje bij mijn opa en oma logeerde, vulde mijn oma zo’n ouderwetse zinken teil met water. Wat lege flessen, leuke badspeeltjes, bootjes of waterpistolen erbij gooien. En klaar!

# Of een alternatief zwembad

Ik droom nog even verder van de Weltevree DutchTub die ik online al vele malen heb bewonderd. ’s Zomers vullen met koud water en in de winter stoken tot een hottub. Ik begin alvast met sparen…

Op MoodKids maken we gebruik van affiliate links. Dat betekent dat als jij op één van deze links klikt en het product ook daadwerkelijk koopt, wij daar (een kleine) commissie voor krijgen. Het kost jou niks extra’s. Maar het levert ons wel wat op. Zo kan MoodKids gratis content voor jou blijven maken.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Spelen, Buiten spelen

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.