Houd het schoon en cool!

Zoals ik eind mei al schreef, hebben we thuis allemaal last van hooikoorts (en andere allergieën). Ik gaf een lijstje met anti-hooikoorts tips en vroeg ook jullie om tips. Superfijn wat ik allemaal via Facebook en op de mail heb ontvangen!

Qua tips van jullie staat met stip op nummer één de medical tape. Ik heb blijkbaar onder een steen gelegen, want ik had er nog nooit van gehoord. Ik ga het binnenkort uitproberen. De andere tips lees je hieronder. Ik kan er (eerlijk is eerlijk) weinig zinnigs over zeggen. Nummer 1 en 2 heb ik uitgeprobeerd en werkten niet bij mij. Maar dat zegt niks. Misschien wel bij jou. De rest ken ik niet. Probeer het uit zou ik zeggen. Dit zijn ze:

  • brandnetelthee
  • stuifmeelpollen (in de winter beginnen)
  • Poll-Tex horrengaas van Esvo
  • acupunctuur
  • bio resonantie
  • Bowen therapie
  • essentiële oliën (combinatie lavendel/citroen/pepermunt )
  • wekelijks een kilo (!) aardbeien eten
  • en een grapjurk die weer over -die smerige- levende pissebed begon.

In het eerste artikel gaf ik ook aan dat ik de Dyson Pure Hot+Cool een maand mocht testen. In verband met een weekje vakantie werden dat overigens drie weken. Ik zal mijn bevindingen met jullie delen.

Review Dyson luchtreiniger Pure Hot+Cool Link

We boften met de testperiode, want de drie hele grote eiken voor ons huis stonden in de bloei. Echt een drama periode voor met name Job en mij. Wij zijn namelijk enorm allergisch voor die (zoals wij ze altijd noemen) lange snottebellen vol geel stuifmeel. Onze dakramen boven kunnen in deze periode eigenlijk nauwelijks open, omdat binnen in no-time echt bijna alles bedekt is met een laagje geel stuifmeel. De luchtreiniger kon zijn power wel tonen, zeg maar. Daarnaast werden de temperaturen in deze periode ook (eindelijk!) zomers. Soms zelfs tropisch! Wij slapen direct onder het dak, dus een raam wijd open ’s nachts is wel het minste wat we dan willen. Zowel de luchtreiniger als de koeler kwamen dus heel goed van pas.

Nog even over de werking van de luchtreiniger. Dyson zegt dat je met dit apparaat 99,95 % van de allergenen en verontreinigende stoffen tot 0,1 micrometer uit de lucht haalt dankzij het Dyson 360° HEPA-filter in glasvezel. Handig dus als je hooikoorts hebt, maar ook als je bijvoorbeeld een allergie hebt voor huisstofmijt. Naast de luchtreiniger is de Dyson Pure Hot+Cool Link  ook een verkoelingssysteem voor de zomer en een verwarmende functie voor de winter. De luchtreiniger is ook gecertificeerd als asthma & allergy friendly™ luchtreinigers.

De Dyson Pure Hot+Cool is mooi, strak vormgegeven in wit/zilver. Er is overigens ook een blauw/grijze variant. Ook fijn: hij is stevig, maar niet te zwaar. De luchtreiniger verschuiven of in een andere ruimte plaatsen is geen enkel probleem.

Installeren met app

De installatie van de Dyson luchtreiniger gaat eenvoudig. Je downloadt de app (iOS en Google Play) en maakt via wifi verbinding met de luchtreiniger. Handige van de luchtreiniger is dat je hem kan bedienen via je smartphone, maar ook via een afstandsbediening als je bijvoorbeeld je smartphone niet bij de hand hebt. De afstandsbediening is magnetisch en plak je zo bovenop het apparaat. Geen rondslingerende afstandsbedieningen!

Wil je een tijdschema inplannen of de statistieken bekijken, dan heb je de app nodig. In de statistieken vind je informatie over de luchtkwaliteit, temperatuur en vochtigheid. Wat ik erg prettig vind van de app is dat je de Dyson Pure Hot+Cool Link ook makkelijk op afstand kunt bedienen. We zaten op een tropische avond nog lekker bij onze buren te borrelen en op afstand kon ik de koeler al aanzetten. Dat maakte voor ons al een verschil van 5 graden in onze slaapkamer uit. Moeite waard lijkt me!

Dennis vindt het ‘briesje’ sowieso erg lekker. De ventilator kun je uiteraard instellen op blaaskracht en daarnaast ook op verschillende standen zetten. Je kunt het apparaat ietwat kantelen, maar ook instellen met een vast punt of draaiend (voor de hele ruimte) én gericht (op één persoon) of verspreid. Ik denk dat de warme functie ook fijn is. Niet dat ons huis niet warm genoeg is en we een extra kachel nodig hebben. Maar ik heb ooit met een ander merk luchtreiniger gemerkt dat het ’s winters te fris is met (koude) ventilatiestanden. Met deze twee mogelijkheden is de Dyson Pure Hot+Cool Link echt het hele jaar te gebruiken.

Rustig en vast geslapen

Na 300 x niezen in een kwartier wordt in gezelschap al snel het onderwerp ‘hooikoorts’ aangesneden. Veel mensen die ik vervolgens vertelde over onze test, vroegen me naar het effect van de luchtreiniger en of dat niet storend was in de slaapkamer.

Daar kan ik kort over zijn. Het apparaat is stil. Na de diverse standen getest te hebben, hadden wij al snel door dat de automatische stand echt prima voor ons werkt. Het apparaat meet dan continue de luchtkwaliteit en schakelt automatisch over naar de luchtreiniger als de luchtkwaliteit te laag werd. ’s Nachts is hij vrijwel geruisloos. Ben je een echt lichte slaper, dan kun je hem ook nog in de nachtstand zetten. Ik moet zelf altijd nogal wennen aan ‘nieuwe’ geluiden, maar deze luchtreiniger heeft -vanaf onze keuze voor automatisch- continue aangestaan (zonder de nachtstand).

Over het effect van de luchtreiniger kan ik heel kort zijn. In deze periode word ik standaard semi-verkouden wakker met een verstopte neus en zere keel. Die heb ik tijdens het gebruik niet meer gehad. Tijdens de tussentijdse vakantie weer wel overigens. Ook heb ik nauwelijks meer nachtelijke niespartijen. Ik merk ook echt dat ik op onze slaapkamer meer lucht heb. Dat zag ik ook terug via de app Sleep++. Ik heb echt veel beter en vaster geslapen. Zo fijn, want daardoor doorbreek je voor mijn gevoel de vicieuze cirkel. Niezen, benauwdheid en jeuk kosten zoveel energie. Nu sta ik fris op. En voel ik me gedurende de dag beter.

Wat ik nog niet heb getest, maar waar ik nog wel erg benieuwd naar ben, is of de luchtreiniger ook ervoor kan zorgen dat Job niet meer zo’n extreme allergische reactie voor katten heeft. Wel besproken met vrienden met twee katten, maar ik wil hem nog even niet kwijt. Dat gaan we zeker nog testen.

Mijn plek in bed kwijt…

Wij zijn allebei echt heel enthousiast over de Dyson Pure Hot+Cool Link. Wij hebben op dit moment nog één aandachtspuntje. Onze Job van 8 ervaart de voordelen sinds kort ook. En kruipt nu elke avond als hij hoestend of niezend wakker wordt in ons bed. Dat kwam mijn nachtrust dus niet ten goede. Inmiddels is de Dyson luchtreiniger ‘ingepikt’ door Job en staat het apparaat op zijn kamer. Tijd voor een extra apparaat…


[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Lifestyle

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.