By 5 augustus 2014 Read More →

Coole waterbaan maken

Lekker spelen met water: een coole waterbaan van flessen. Leuk om zelf te maken voor kinderen met foto en stap voor stap uitleg.

Wat is er tijdens een hete zomerdag leuker dan met water spelen? Knutsel zelf een coole waterbaan in elkaar en ontdek hoe water zich gedraagt als het naar beneden stroomt. Afkoeling verzekerd!

zelf een waterbaan maken

Foto: Els Bauwelinck

Zelf een waterbaan maken? Dit heb je nodig:

  • Houten plank steigerhout
  • Kleeffolie
  • Plastic flessen
  • Stuk tuinslang, pvc pijpen of trechter(s)
  • Emmer
  • Duimspijkers, houten schroeven, tape en/of siliconen
  • Oude bloempot
  • Gieter
  • Schaar en mes

Zo maak je zelf een waterbaan :
1. Teken niet van te voren hoe je je waterbaan zal maken, maar ontdek samen met je kinderen welke route het water zal afleggen. Wij kozen voor een lange houten plank in steigerhout en beplakken het met kleeffolie om de plank waterdicht te maken. Je kan deze plank ook vervangen door een pallet tegen de muur te zetten of een houten schutting te voorzien.

2. Ontwerp nu je eigen waterbaan door gaten in plastic flessen te maken met je schaar of mes. Maak de flessen vast aan het hout met duimspijkers of met houten schroeven. Verbind de flessen eventueel met stukken tuinslang of pvc pijpen. Test tussendoor welke weg het water aflegt en ontdek zo welke gaten je groter of kleiner moet maken. Te grote gaten kan je eventueel waterdicht maken met siliconen of tape.

3. Zet onderaan een emmer zodat het water kan opgevangen worden. Kleinere kinderen hebben een opstapje nodig om zelf water in de baan te kunnen gieten.

Leuke tip: In het Leuke Vakantieboek dat ik recent schreef, staan 62 anti-verveeltips voor elke dag van de vakantie.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.