Waterspelletjes voor veel waterpret

Zomers weer vraagt om waterspelletjes. Tenminste hier thuis wel. Op zoek naar inspiratie? Ping pong schieten, bootjes maken, ijsplaneet en meer...

Zonnig weer vraagt om korte broek en slippers, maar ook om spelen met water. Zwembadje, supersoakers en Aquaplay staan hier binnen no-time buiten opgesteld. Maar na een aantal dagen mooi weer, is het tijd voor iets nieuws. Hieronder een vijftal leuke ideeën met waterspelletjes waarmee je je kids weer even zoet houdt.

waterspelletjes

1. spons bal spel

wat heb je nodig: per sponsbal 3 sponzen, schaar, stukje ijzerdraad, stoepkrijt en een emmer water

Knip de sponzen in de lengte in vieren. Leg de spons repen als 3×4-repen neer. Bind de sponzen in het midden met een stukje ijzerdraad strak samen. Teken op de grond met stoepkrijt cirkels met punten. Zet een emmer met water neer. Maak de sponsbal nat en gooien maar! Wie de meeste punten verzamelt, is de winnaar.

waterspelletjes, wateractiviteiten

2. pingpong schieten

wat heb je nodig: golftees, pingpongballen, balkje hout en waterpistolen of supersoakers

Teken op een balkje (evenredig) af waar de golftees geplaatst moeten worden. Boor gaatjes in het balkje waar de golftees in passen. Zet de golftees in de gaatjes. Zet de balk op een verhoging (bijvoorbeeld muurtje of tafel), leg de golfballen op de tees en probeer met een waterpistool de balletjes eraf te spuiten.

waterspelletjes, wateractiviteiten, zomer, buitenspel

3. bootje varen

Wat heb je nodig (per bootje): 3 kurken, 2 elastiekjes, satéprikker, schaar, papier of foam en viltstiften. En uiteraard een zwembadje of teil met water om de bootjes te laten varen.

Bind de twee elastieken om de drie kurken heen, knip de satéprikker op de juiste lengte af. Knip een zeil uit papier of foam. Teken hierop iets leuks, zodat je je eigen bootje goed herkent. Prik het foam of het papier op de satéprikker. Varen maar!

Ken je onze recycle boot al? Ook leuk om te maken!

waterspelletjes, wateractiviteiten, zomer, buitenspel

4. water schilderen

Wat heb je nodig: (schone) kwasten en bak met water

Zó simpel en zó leuk! En ook heel geschikt voor peuters en kleuters. Geef je kind een plastic bakje met water en een kwast of nog liever een aantal verschillende kwasten en laat hem heerlijk schilderen op de tegels buiten.

waterspelletjes, zomer, wateractiviteiten

5. ijsplaneet (voor oudere kinderen)

Wat heb je nodig: plastic bak, water, plastic speelgoed/kettingen/etcetera, hamer, ruimte in je vriezer en wat geduld.

Vul je plastic bak met een laagje water, leg in het water een aantal plastic objecten en zet de schaal in de vriezer. Zodra de laag bevroren is, breng je een dun nieuw laagje water aan en leg je er weer wat speeltjes op en zet je deze opnieuw in de vriezer. Dit herhaal je totdat je bak vol zit. Doe niet teveel water ineens erop. Dan smelt namelijk je eerste laag weer.

Keer de bak om op een warme dag en daag je kinderen uit om de spulletjes uit het ijs te halen. Je kunt ze zelf laten bedenken hoe ze dat kunnen doen. Je kunt ook een aantal voorwerpen die daarbij helpen erbij leggen. Denk aan: bekertje warm water met een kwast, een hamer of zout.

Let op: voorwerpen van hard (niet flexibel) plastic kunnen sneuvelen. Zijn je kinderen erg gehecht aan speelgoed, gebruik dit dan niet.

MoodKids-IJseiland 1 klein

 

CODEAFBEELDING

Zomers weer vraagt om waterspelletjes. Tenminste hier thuis wel. Op zoek naar inspiratie? Ping pong schieten, bootjes maken, ijsplaneet en meer...

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.