By 18 juli 2014 Read More →

Recycle bootje van een fles

Schuitje varen theetje drink.. HELLLLP een haaaaai !

Er wordt hier veel met water gespeeld, eigenlijk te veel als je er goed over nadenkt.. Jip speelt graag met de shampooflessen, als ze nog gevuld zijn, zorgt hij er binnen 1 minuut voor dat ze leeg zijn. ‘Kijk mam: Ik heb slagroom gemaakt !’ Daar worden we natuurlijk niet blij van. Maar de lege flesjes zijn ook gewild. Het zijn boten, haaien, dolfijnen, gruwelijke zeemonsters, bedenkt het maar.

Geïnspireerd door de recycle bootjes van Floris Hovers voor Droog Design, toverden we de shampooflessen om in bootjes en de lege fles van het afwasmiddel tot een hamerhaai. Gegarandeerd voor uren speelplezier!

recycle bootjes maken

Voor een recycle bootje heb je nodig :

  • Lege shampooflessen
  • Kurken
  • Bamboestokjes
  • Tafelzeil
  • Lege afwasmiddelfles
  • Boormachine
  • Nietmachine
  • Watervast stift

recycle bootje varen

Een flessenboot maken ; zo ga je te werk:

We verzamelden lege shampooflessen, kurken, elastieken, bamboestokjes en plastic tafelzeil. Knip uit het tafelzeil per bootje 2 driehoeken, dit wordt het zeil van de boot. Let op dat je het zo knipt, dat je aan beide kanten de print hebt. Knip de bamboestokjes op maat. Je legt de stokjes op de randjes en niet het zeil aan elkaar met de stokjes ertussen. Je maakt een dubbel rijtje, alsof je een tunneltje naait. Let op: laat 1 stokje onder het zeil doorlopen, dit is je mast! Boor in de kurk een gaatje waarin je de mast kunt prikken. Met het grote elastiek maak je de kurk vast op je bootje en varen maar!

De haai maakten we van een lege fles afwasmiddel. Door de spuitdop heb je al een grappig haaienbek. Je tekent met een watervaste stift de ogen en tanden. Leuk idee is om de fles een klein beetje te vullen met confetti! Wel de dop dichtdrukken he!

plastic flessenboot maken

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.