Bezoek een festival met kinderen! Onze lijst voor 2018

Paaspop is geweest. Dus het festivalseizoen is weer geopend. En het is zo leuk om een festival met kinderen te bezoeken! Daarom publiceren we voor de vierde maal op rij een artikel met de leukste festivals met kinderen. Wij zijn namelijk dol op festivals! Job gaat al een aantal jaar met ons mee en sinds vorig jaar gaan we ook met de caravan. Waar Dennis inmiddels ook heel blij mee is. 😉

Inmiddels hebben we de kaarten voor Welcome to the Village alweer binnen. Vorig jaar maakten we deze lijst met kindvriendelijke festivals. En dit jaar met nog weer meer festivals!

CHECK HIER ONZE LIJST MET FESTIVALS MET HET GEZIN VOOR 2019

Wat verstaan wij onder een leuk festival met kinderen? Uiteraard moet het festival kindvriendelijk zijn. Geen grote hordes mensen opeengepakt, maar ook ruimte om te spelen. Het liefst met kinderactiviteiten, zodat ze meer doen dan hun zakgeld aanvullen met plastic bekers verzamelen ;). Een festival waar kinderen ook andere dingen kunnen eten dan friet en hamburgers. En uiteraard een festival waar wij als ouders het ook leuk hebben!

We hebben alle -in onze ogen – leuke festivals met kinderen op een rij gezet. Mis je er nog één? Laat het ons weten (het liefst erbij waarom het zo’n leuk festival is) op redactie(@)moodkids.nl of op Facebook. Dan vullen we de lijst aan.

Pin de lijst hier voor op je eigen Pinterest bord. Heb je hem altijd bij de hand!

Een festival met kinderen bezoeken is zo leuk! We hebben opnieuw een lijst gemaakt met allemaal toffe festivals in 2018 die leuk zijn om samen te bezoeken. Bekijk de lijst hier. #festivals #festival #kids

 

Festival met kinderen: onze festivallijst voor 2018

APRIL Festival ook leuk met kinderen

MEI kidsproof-festivals

Al 4 jaar maken we voor MoodKids een festivallijst met leuke festivals met het gezin. Want een festival met kinderen bezoeken is echt ontzettend leuk! Check onze lijst voor 2018! Wij hebben inmiddels een aantal festivals op de planning staan. Naar welke ga jij?

JUNI gezinsfestivals

 • 1-3 juni 2018, Vestrock in Hulst
 • 2 juni 2018, Wantijpop in Dordrecht
 • 2-3 juni 2018, Woodlands Festival in Bergen
 • 8- 10 juni 2018, Festival Joy Westbroekpark Den Haag Sushi en Asian streetfood festival, met een karaoke bar, game room, massage, sushi workshop. Gratis toegang.
 • 8-10 juni 2018, Mandala festival in Wanrooij
 • 8-10 juni 2018,  Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn
 • 9-10 juni 2018, Rapalje Zomerfolkfestival in Groningen
 • 14-17 juni 2018, Manana Manana Festival in Hummelo
 • 15-17 juni 2018,  Food Truck Festival TREK in Nijmegen
 • 15-24 juni 2018, Oerol op Terschelling
 • 17 juni 2018, Haarlemmerhout festival – multicultureel festival met heel veel lekker eten, ongedwongen en gezellig!
 • 17 juni 2018, Dag van het Wilheminapark in Utrecht
 • 21- 24 juni 2018 Festival Reuring Purmerend met o.a. Maan en Waylon
 • 22-24 juni 2018, Food Truck Festival TREK in Enschede
 • 22-24 juni 2018, Parkpop in Den Haag
 • 22-24 juni 2018, Theater Avenue in Nijmegen
 • 23 juni 2018, De JungleFabriek in Alkmaar. Hét Kinderfestival van Alkmaar en omstreken. Een programma vol met theater, zang, dans, science, muziek, sport & spel en een trucklading aan workshops speciaal voor kinderen van 2-12 jaar.
 • 23 juni 2018, Kids & Billies in Nijmegen – Al jaren het stoerste muziekfestival voor het hele gezin. Een festival met ballen, maar vriendelijk genoeg om je eventuele kind(eren) mee naar toe te nemen!
 • 23 juni-2 juli 2018, Parade Theater Rotterdam
 • 23-24 juni 2018, Festival Mundial te Tilburg. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis het festivalterrein op.
 • 29 juni-1 juli 2018, Lepeltje Lepeltje in Eindhoven
 • 29 juni-2 juli 2018,  Lepeltje Lepeltje in Zwolle
 • 30 juni 1 juli 2018, Kommus KasteelFestival in Geldrop. Met een speciale kidsarea met veel Kids Theater en muziek, zoals het Kids-rockconcert van De Hippe Gasten en o.a. Eefje Wentelteefje

Heb jij al gehoorbescherming voor je kind aangeschaft? Lees ons artikel hierover.

Al 4 jaar maken we voor MoodKids een festivallijst met leuke festivals met het gezin. Want een festival met kinderen bezoeken is echt ontzettend leuk! Check onze lijst voor 2018! Wij hebben inmiddels een aantal festivals op de planning staan. Naar welke ga jij?

JULI leuke festivals met kinderen

 AUGUSTUS Kindvriendelijke festivals

Al 4 jaar maken we voor MoodKids een festivallijst met leuke festivals met het gezin. Want een festival met kinderen bezoeken is echt ontzettend leuk! Check onze lijst voor 2018! Wij hebben inmiddels een aantal festivals op de planning staan. Naar welke ga jij?

SEPTEMBER festivals voor kinderen en hun ouders

 • 1-2 september Bosjesfestival in Hilversum
 • 1 september 2018, Epop Festival in Epe
 • 1-2 september 2018, Kids@thePark in Hengelo
 • 2 september Leidsche Rijn Festival in Utrecht
 • 6-9 september 2018, Food Truck Festival TREK in Den Haag
 • 9 september 2018, Hembrug Happening in Zaandam. Een mega-relaxt festival voor de grootsten, de kleinsten en alles er tussen in. Gratis toegankelijk.
 • 14- 16 september 2018, Festival Joy Stadspark Maastricht Sushi en Asian streetfood festival, met een karaoke bar, game room, massage, sushi workshop. Gratis toegang.
 • 15 september 2018, Blije bietjes Foodfestival in Harderwijk. Een kleinschalig foodfestival, waarbij eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke cateraars in de schijnwerpers wordt gezet.
 • 21-23 september 2018, Hippe Happen Festival in Den Bosch
 • 22-24 september 2018,  Lepeltje Lepeltje in Eindhoven
 • 22 september 2018, Kadepop in Groningen. Kinderkade, onderdeel van Kadepop, is een apart programma voor kinderen. Sterk gereduceerd tarief voor kids t/m 12 jaar en gereduceerd tarief voor kinderen van 13-18 jaar.

Tip: Deze lijst bewaren? Pin hem op je eigen Pinterest bord!

OKTOBER t/m MAART festival overzicht

Tip ons via de mail!

FESTIVAL WEETJE: Iedere maand vullen we deze lijst aan en wanneer een festival geweest is, verplaatsen we het in de agenda naar volgend jaar. Zodra de nieuwe data bekend zijn, passen we het aan. Zodat je ieder jaar opnieuw een keuze kunt maken uit leuke festivals met kinderen. Organiseer of ken jij een kindvriendelijk festival dat nog niet in onze lijst is opgenomen? Tip ons dan via redactie(@)moodkids.nl!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Er op uit, Thema

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.