De Luizenmoeder: Hannah in haar Elsa-jurk was niet zo overdreven..

Afgelopen zondag was de eerste aflevering van de nieuwe Nederlandse serie De Luizenmoeder. Een serie die gaat over het wel en wee op het schoolplein en in de klas. En geloof me; dat is inderdaad een wereldje op zich, zo kan ik beamen.

Ik ben op school namelijk altijd erg actief geweest. Zo was ik overblijfmoeder, zat ik in activiteitencommissies en ben ik nog steeds biebmoeder en ook klassenmoeder van de twee klassen van mijn kinderen. Ik dacht; als ik toch al naar die vergaderingen ga, dan kan ik beide klassen net zo goed ook onder mijn hoede nemen.

De activiteiten op school vind ik leuk om te doen. Je blijft betrokken bij de school en bij de kinderen. Het voordeel van zo actief zijn op school? Je krijgt een goed beeld hoe het eraan toe gaat op school. En minstens zo leuk? Je leert de kinderen kennen. Ik ben niet zo heel streng en probeer altijd met humor en redelijkheid voor elkaar te krijgen, wat ik wil. Volgens mij vinden de kinderen die losse stijl wel prettig. Ze komen vaak even een praatje met me maken als ik op school aan het helpen ben. Erg gezellig!

Lunchpakketjes-moeder

De schoolomgeving is kortom een bron van verhalen. Het artikel van MoodKids destijds over verschillende types schoolpleinmoeders  vond ik erg grappig en herkenbaar. Ik denk dat ik de moeder was die snel nog naar de bakker rent voor de vergeten lunchpakketjes. Oeps! Haha…

‘Ik ben een Hannah’

De AVROTROS-serie De Luizenmoeder zet dergelijke verschillende typen moeders en vaders ook lekker uitvergroot neer. Enorm grappig! Al kijkende naar de serie, vraag ik me af hoe de andere moeders mij zien op school. Door al mijn activiteiten aldaar, hoop ik niet dat ze mij als de overijverige Nancy (gespeeld door Bianca Krijgsman) zien.

Zelf herken ik mij meer in Hannah (Jennifer Hoffman). Als gescheiden moeder proberen alle ballen in de lucht te houden, maar laat je hier en daar ook wel wat steken vallen waardoor je soms in de stress schiet of in komische situaties belandt. Wat te denken van de informatievoorziening.

Ik weet niet wat het is met die informatiemails en nieuwsbrieven, maar soms heb ik veel moeite om ze te ontcijferen. De infobulletins van de musicalclub, lees ik eerst twee keer door. Vervolgens arceer ik alles waarvan ik denk dat voor ons bedoeld is. Daarna pleeg ik nog even overleg met Nicole of zij de brief hetzelfde interpreteert. En dan nóg gaat het weleens mis!

 Hannah in haar Elsa-jurk

Het laatste stukje van de eerste aflevering ‘De Luizenmoeder’ waarin Hannah in haar eEsa-jurk op de kennismakingsavond op school verschijnt, was voor mij hilarisch herkenbaar.

De nieuwe AVROTROS serie De Luizenmoeder wordt door veel moeders (en vaders) bekeken. Veelal positieve reacties en een aantal ietwat kritischer. Het lag er allemaal wel erg dik bovenop. Brenda kreeg een enorme flashback als Hannah in haar Elsa jurk op school komt. Zo overdreven is het dus allemaal niet...

Ooit ontving ik een infobrief van de scouting over een kampvuuravond. Mijn kinderen zaten net een paar maanden op scouting. De avond werd georganiseerd in prinses- en ridderthema. Je mocht verkleed komen en meedoen aan het prinses- en ridderduel. Nou houd ik enorm van verkleden en carnaval dus ik had nog wel het een en ander in huis. Ik trok de kinderen hun scoutinguniform aan. Zelf had ik een schattig roze jurkje aan met roezeltjes en stippen. Om het helemaal af te maken: een kroontje op mijn hoofd.

Toen we bij scouting aankwamen, werden we hartelijk ontvangen door de leiders van de scouting die ook als prinsessen en ridders waren verkleed. Niets aan de hand. Totdat een meisje tegen me zei: ‘Goh, wat leuk dat u ook verkleed bent!’ Mijn reactie: ‘Ja, hè? Dat was toch de bedoeling?’ Nou, je voelt hem al aankomen…

Nee, de bedoeling was dat de kinderen verkleed zouden komen en de ouders aan het duel zouden deelnemen. Knalrood heb ik mijn kroontje bij dochter Sophie opgezet. De jurk werd snel onder mijn (gelukkig!) lange jas gepropt. Door het warme kampvuur, vielen mijn rode konen hopelijk niet zo op…

Ik kijk al uit naar de aflevering van volgende week zondag om20.25 uur op NPO3!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Digi

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.