By 19 januari 2015 Read More →

10 gratis geluksmakers

We zijn behoorlijk gelukkig zo met z’n allen. Want volgens gelukswetenschappers (ja, die bestaan echt!) doen we het in Nederland zo slecht nog niet. We staan namelijk al jaren in de top 4 van het World Happiness Report van de Verenigde Naties. En dan moet je wel heel gelukkig zijn, toch? Natuurlijk is geluk een relatief begrip en geluk wordt door de meeste mensen ook anders ervaren. Toch zijn er ook gelukstips – geluksmakers die wetenschappelijk bewezen zijn – en die iedereen gelukkig maken, gratis en voor niets, we zochten ze voor je op.

10 geluksttips voor gratis geluksmakers

  1. Beweeg ! – Wie beweegt maakt endorfine aan en daar wordt je gelukkig van, want het heeft een positief effect op je slaap, je libido en je humeur. 7 minuten per dag schijnt al een effect te hebben op je geluksgevoel, dus daar hoe je echt geen sportschool abonnement voor te nemen.
  2. Natuur – Een boswandeling, uitwaaien op het strand, spelletjes in de wind of frisse lucht opschuiven in het park. Heerlijk!
  3. Vrienden en Familie – Echte aandacht voor elkaar, wanneer heb je het nog? Breng dus meer tijd door met mensen die je lief zijn!
  4. Optimisme – De optimisten onder ons leven langer. Omring je zelf eens met mensen die positief staan in het leven, je zult zien dat je daar een stuk gelukkiger van wordt.
  5. Dank je wel – Dankbaarheid is eigenlijk ook een vorm van mindfulness, dingen niet als vanzelfsprekend zien en je blijven verwonderen. Wie regelmatig zijn dankbaarheid uit, is gelukkiger. Wij zeggen: Maak deze DIY geluksdoosjes.
  6. Meditatie – Wat een goede workout voor je lichaam doet, doet meditatie voor je geest. Tip: Probeer eens samen met je kind deze meditatie oefeningen.
  7. Slaap – Slapen is het nieuwe seksen. Slaaptekort kan leiden tot depressie, stress en heel veel andere kwalijke zaken, waaronder GOS. Het is afhankelijk van je leeftijd hoeveel slaap je echt nodig hebt, maar over het algemeen genomen wordt een goede nachtrust echt onderschat. Onze tip: duik op tijd je bed in en slaap je zelf gelukkig!
  8. Menselijk contact – Ken je het gevoel nog van een echte knuffel? Laat het toe en sta er voor open, want je kunt de dopamine en occytocine bijna letterlijk door je lijf voelen stromen bij een echte knuffel.
  9. Uitdaging – Zet je hersenen aan het werk en blijf jezelf uitdagen. Ga dingen doen die je altijd al hebt willen doen. Waarom uitstellen als je er nu gelukkig van wordt? Geluk zit dus ook in het behalen van doelen en waarom zouden die niet leuk mogen zijn?
  10. Lachen – Weet je nog dat je als kind minutenlang in een deuk kon liggen en echt de slappe lach kon krijgen? Niets voelt fijner dan even echt de slappe lach hebben. En laat dat nu ook nog eens heel goed zijn voor je buikspieren.

Geluk is dus eigenlijk veel dichterbij dan je denkt!

TIP: Dit onderzoek is ook een van de redenen dat Japanners zo dol zijn op Nederland. Lees hier ons verhaal over Nederlandse kinderkamers in een Japans boekje.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>