By 10 januari 2015 Read More →

Ontdek wat je allemaal kunt doen in de wind

Slecht weer is geen reden om niet naar buiten te gaan. Want ook wanneer het bijvoorbeeld hard waait zijn er heel wat leuke dingen te doen buiten. Ontdek wat je allemaal kunt doen in de wind.

7 windspelletjes voor als het buiten waait

1 ) Voel de wind

Wind is voor kinderen erg leuk, omdat je hem niet kunt zien, maar wel kunt voelen. Ga naar een open veld en ren rond. Leun tegen de wind in. Voel je de wind?

2 ) Bellen blazen in de wind

Jaag op een winderige dag eens achter bellen aan. Daar blijf je lekker warm van en geeft een hoop plezier. Hoeveel bellen kun je vangen?

3 ) Maak windvanen

Wind is nog leuker wanneer je naar wapperende zelfgemaakte vlaggen of vliegende figuren kunt kijken. Knip uit een oud stuk laken een driehoek, teken er een figuur op, maak goed vast aan een stok en laat maar waaien!

4 )Luister naar de wind

Zoek in de keuken naar gardes, pollepels, lege blikjes, bestek of deksels, Alles wat geluid kan maken is goed. Hang met een touw aan een boomtak of stok. Hoor je de verschillende geluiden?

5 ) Maak een windzak

Met een windzak kun je zien waar de wind vandaan komt en hoe sterk de wind is. Knip een mouw af van een oud overhemd en versier met textielverf. Aan boord van de mouw kun je franjes knippen, die bewegen straks leuk in de wind. Aan de andere kant van de mouw bevestig je een stuk ijzerdraad, zodat je zak open blijft staan. Bevestig er een touw en stok aan en prik in de grond. Kijk daar komt de wind vandaan !

TIP: Geen zin in zoveel knutselen? Een plastic zak doet ook al prima dienst als windzak.

6 ) Dans met de wind

Maak linten om mee in de wind te dansen. Lange stroken van crepepapier of linten zijn ideaal om mee in de wind te spelen. Bindt ze vast aan een stok en dansen maar!

7 ) Vliegeren

Het meest bekende en favoriete spel van kinderen op een winderige dag. Natuurlijk kun je vliegers kopen, maar zelf maken is ook een optie. Trek er op uit om te vliegeren!

TIPS voor buiten spelen met slecht weer:

  • Kijk naar de weersvoorspelling en pas daar je kleding op aan.
  • Ga niet onder bomen staan bij harde wind.
  • Gebruik je gezonde verstand en ga naar huis als het weer te heftig wordt.

wind spelletjes

afbeelding: gerkimex

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>