Pas als je moeder bent vallen deze dingen je op

Moeder worden is een grote verandering in heel veel opzichten. De zorg voor je baby is bijvoorbeeld zo groot dat je jezelf wel eens vergeet. Wie heeft er niet in z’n kraamweken een keer ontbijt en/of lunch overgeslagen? En sowieso, eten na komst van je baby betekent met baby op je arm eten, want altijd als je wil eten is net het huiluurtje(s). En ook later staat veel, zo niet bijna alles, in het teken van een gezond en vrolijk kind. Ook kijk je met een nieuwe blik de wereld in en vallen dus andere dingen je op.

Grappige dingen die je pas opvallen als je moeder bent Foto gemaakt door Pim Geerts

Een aantal opvallende dingen op een rij:

#1 Dubbele betekenis van woorden – Woorden als ontsluiten (‘waar op de site zullen we dit ontsluiten’), aanleggen (vroeger legde je een dossier aan, nu een baby), strippen (tot ‘doe je kleren maar uit’ klopt het nog aardig) hebben voor jou altijd een dubbele betekenis.

#2 Grotere woordenschat – Woorden als bandenpijn, spruw of toeschietreflex hadden voor jou überhaupt nog geen betekenis.

#3 Waarschuwingen – Producten die je koopt hebben bijzondere aandacht voor kinderen zoals de bijsluiter van kinderparacetamol: helpt tegen menstruatieklachten. Of bij het bestellen van kinderkleding krijg je de waarschuwing ‘verwijderd houden van open vuur’ mee. Dat geldt toch ook voor je kind lijkt me?!

#4 Uitdagingen – Simpele activiteiten worden ineens een uitdaging zoals je haren wassen, stofzuigen en bijkletsen met een vriendin.

#5 Nieuwe uitjes – Sommige activiteiten worden juist hét uitje van de dag zoals boodschappen doen of naar de glasbak gaan.

#6 Open boek – Met andere moeders heb je zomaar een band. En je hebt sowieso met veel meer mensen contact. In de bus praatte je hooguit over het weer, nu vertel je zelfs hele verhalen hoe schattig je kind thuis is. Doe je dit zelfs ongevraagd of als er niemand luistert? Ga er dan wat meer op uit :).

Alles in het teken van je kind

Het meest opvallende van moeder zijn vind ik nog wel dat je het ook helemaal niet zo erg vindt dat alles in het teken staat van je kind! Tuurlijk moet je er ook af en toe alleen op uit, maar het is vooral fantastisch om de ontwikkeling van je eigen kind mee te maken. En je zelf zo nu en dan ook weer een beetje kind te voelen. Niemand vind het gek als ik samen met mijn kind zandkastelen bouw, ondersteboven aan het klimrek hang of schommel, heerlijk toch?!

 

Welke grappige dingen vallen jou het meeste op nadat je moeder bent geworden? Deel ze hieronder of op Facebook!

[ssba]
Posted in: Lifestyle

Auteur:

Suzanne Donselaar is moeder van 2 en werkt als online marketeer. Ze combineert leuk voor de kinderen met leuk voor haarzelf en ze vindt opvoeden 'zwaarleuk’ .. meer lezen ..