Hoe doe jij boodschappen met een baby?

Hoe doe je als kersverse mama boodschappen met een baby? Het klinkt misschien een beetje als een onnozele vraag. Maar als nieuwbakken mama zijn de meest dagelijkse dingen opeens helemaal anders geworden nu je een kindje hebt. Neem nu boodschappen doen. Hoe doe je dat eigenlijk als je net een kindje hebt gekregen? In het mandje van de kinderwagen past helemaal niet veel in. En zet je de Maxi-Cosi in de winkelwagen dan passen er geen boodschappen meer bij.

Wij vroegen onze lezers om tips en zochten zelf ook nog wat tips op, hier komen ze.

Zo doe je boodschappen met een baby

 1. Online boodschappen doen! Open deur natuurlijk maar online boodschappen doen heb je zo gedaan. Heerlijk rustig. Ander groot voordeel, geen impuls aankopen meer (dus goedkoper!) en ze zetten het bij je in de keuken. Hoe praktisch! Bovendien heb je dan extra tijd om een rondje te lopen met je baby, lekker pronken zonder dat je haast hebt. Dus ook goed voor de zwangerschapskilo’s en voor je humeur!
 1. Gebruik een draagdoek. Je kindje is lekker dicht bij je en slaapt vaak door. In de winkel is er vast wel iemand die jou wil helpen met zware spullen. Zeker als ze dat kleine hummeltje aan jouw vastgekleefd zien zitten. Cute!
 1. In veel supermarkten hebben ze speciale babywagens waar je jouw Maxi-Cosi bovenop kunt zetten of je kindje in kunt leggen. Lekker dekentje mee en slapen maar. Mama doet de boodschappen lekker zelf!
 1. Meerdere keren boodschappen doen. In het mandje van de wandelwagen passen dan misschien niet de boodschappen van de hele week, maar voor een dag of twee zou het toch moeten lukken. Meerdere keren wandelen dus, vliegen die kilo’s er ook meteen af.
 1. Schaf een aantal Mommy Hooks aan! Die haken hang je eenvoudig aan de wandelwagen, hoef je die zware tassen niet te tillen maar enkel te duwen!
 1. Je man bij een AH Pick Up Point de boodschappen op laten halen. Wij snappen best dat je je man geen boodschappen laat doen. Die neemt niets anders mee dan dat wat op het lijstje staat. Heb je nog steeds geen chocolade en kun je ook nog eens zelf terug naar de winkel voor de rest. Dus hou je het boodschappen doen liever in eigen hand; je bestelt je boodschappen online en je man haalt ze op bij het gekozen AH Pick Up Point. Zo gepiept, want je boodschappen staan al klaar en worden zelfs in de auto gezet. Top!
 1. Doe ’s-avonds boodschappen als er iemand thuis is om bij je kleintje te blijven. Ben je er meteen even uit en kun je in alle rust je boodschapjes doen. Slim!
 1. Neem een ouder kind mee (als je die hebt natuurlijk) en geef hem een klein karretje, met een beetje geluk voorkom je een supermarkt scène en het oudere kind voelt zich als hulpje heel belangrijk.
 1. Deze tip kregen we van een lezeres: de Maxi-Cosi overdwars klemzetten op de boodschappenkar, ruimte genoeg voor heel veel boodschappen!
 1. Je laten inspireren door de online recepten van AH en direct alle ingrediënten ervan in je virtuele winkelmandje schuiven! Leve het online bestellen! Nooit meer dat ene ontbrekende ingrediënt waardoor je gerecht net niet smaakt.

Lieve nieuwbakken mama’s: Net als alles met kleine kinderen, gewoon erbij blijven en beetje opletten, even doorzetten en met een maandje of 6 zitten ze voor in het karretje, want voor je het weet zijn ze groot! Heb jij nog een extra tip? Deel hem met andere moeders hier op Facebook!

Win € 50,- aan gratis boodschappen bij ah.nl! Hoe?

 • Like de Facebookpagina van Albert Heijn.
 • Like de Facebookpagina van MoodKids
 • Beantwoord de vraag. Weet je het niet? Het antwoord vind je hier.

Gefeliciteerd, Mattanja de Jong uit Oost Souberg!

Stuur je ons even een mailtje met je adresgegevens? Dan komen de bonnen je kant op.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.