Zo voorkom je een supermarktscène

Vroeg of laat overkomt het vrijwel iedere moeder. Je loopt samen met je kind door de supermarkt en opeens stort je kind zich ter aarde en gaat daar met een paars aangelopen hoofd, gebalde vuisten, schreeuwend op de grond liggen en hysterisch krijsen. Herkenbaar?

Vaak is er niets meer aan te doen, het kwaad is namelijk al geschied en jullie zijn samen de attractie van de supermarkt geworden. Oeps! Negeer al die mensen maar en los het op zoals je dat thuis ook zou doen, trek je niets aan van al die blikken het overkomt iedere moeder! Gelukkig zijn er een paar tips hoe je een supermarktscène een volgende keer voorkomt.

Zo voorkom je een supermarktscène:

  • Vertel je kind van tevoren wat er op het programma staat: samen boodschappen doen.
  • Leg de regels uit. Bijvoorbeeld: bij mama blijven, niet rennen in de winkel. Maak regels die bij jou en je kind passen, maar maak er niet te veel. Laat weten wat er gebeurd als de regels worden overtreden en wat er gebeurd als hij zich netjes aan de regels houdt.
  • Ga niet winkelen als je kind moe, hongerig of prikkelbaar is. Dat geldt overigens ook voor jezelf.
  • Maak boodschappen doen leuk door je kind er bij te betrekken. Laat hem zelf een minikarretje duwen of zoeken naar boodschappen.
  • Hou het kort. Maak van boodschappen doen geen ochtend- of middagvullend programma.

Deze en andere praktische tips voor je kind in de dreumes en peuterfase vind je in het boek “Buskruit met Peuters”.

buskruit met peuters zo voorkom je een supermarkt scene

Buskruit met Peuters staat vol verhalen, tips en wetenswaardigheden die elke ouder wat soepeler door de leeftijdsfase 1-4 jaar kan loodsen. Een boek dat net even anders is dan je wellicht van andere boeken gewend bent. Misschien komt dat wel doordat het boek geschreven is door 3 jonge vrouwen die zelf moeder zijn van in totaal negen kinderen ! Met recht ervaringsdeskundigen die eerder het boek Buskruit met muisjes schreven, de nieuwe babybijbel zeg maar. In beide boeken staat blauwe kaders, die speciaal voor je partner zijn geschreven. Een eerlijk, praktisch en tegelijkertijd luchtig boek over de dreumes/peutertijd van je kind.

Meer info: Buskruitmet.nl

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]
Posted in: Opvoeden

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.