Bijkletsen met kinderen erbij lastig? Niet met deze tips!

Je hebt na het krijgen van een kind minder tijd voor jezelf. Vroeger zou je op een vrije dag een beetje aanrommelen in huis en tijdens een lunch bijkletsen met een vriendin in de stad. Nu heb je om 9 uur al een hele dag achter de rug en heb je alleen nog met je kinderen gesproken. Plan je toch die lunch overdag met kinderen erbij? Dan verloopt het meestal vrij hectisch. En ben je eigenlijk aan het bowlen.

bijkletsen met vriendin en kinderen erbij Foto gemaakt door Pim Geerts

Bijkletsen met vriendin = Het nieuwe bowlen

Omdat je ’s avonds niet altijd fit bent na je werk of een dag met kinderen thuis, spreek je ook wel eens overdag af met een vriendin. Dat gaat ongeveer zo:

  • Je komt verhit en te laat binnen, want je moest je hele tas nog bij elkaar zoeken en was het speentje én het flesje kwijt.
  • Je probeert bij te kletsen met je vriendin. Met een beetje geluk hoor je hoe het met haar gaat.
  • Totdat je kind het drinken omgooit, heel schattig gaat kletsen, alle aandacht opeist of wegloopt etc. Kinderen zijn erg inventief als het gaat om een gesprek onderbreken. Je zoekt een boekje of ander speelgoed waar je kind mee kan spelen.
  • En je probeert te luisteren naar een verhaal van je vriendin haar sollicitatiegesprek. Je hoort maar de helft, want je kind gooit ondertussen het boek op de grond.
  • Als je pech hebt, heeft je vriendin ook één of twee kinderen.
  • Uiteraard spelen ze misschien ook met elkaar, maar met jonge kindjes moet je toch goed opletten of het niet mis gaat.
  • Dus is de kans groot dat je steeds korte flarden van een gesprek voert en daarna probeert de draad weer op te pakken.

En toen zag ik ineens overeenkomsten met bowlen. Als je leuk in gesprek bent moet je gesprekspartner gooien. Je gaat weer verder met het gesprek, maar dan moet jij gooien. Dit bijkletsen met kinderen erbij is dus het nieuwe bowlen! Maar ik hou helemaal niet zo van bowlen. Daar kom ik alleen niet onderuit op een familiedag of teamuitje. Toch vind ik thuis blijven of alleen maar naar de speeltuin geen optie. Daarom wat tips zodat jij je de volgende keer ook door een ‘bowlingdate’ heen slaat.

Vier tips om toch bij te kletsen zonder dat de kids alle aandacht opeisen

Tip #1 Bezig houden – Spreek af op een plek waar ze veel kinderspeelgoed hebben ook al is het daar minder leuk of hip. Je kunt ook speelgoed van thuis meenemen. Mijn ervaring is echter dat nieuw speelgoed doet spelen.

Tip #2 Vast houden – Ga ergens heen waar de kinderen niet zomaar naar buiten kunnen lopen. Dan zit je veel relaxter.

Tip #3 Zoet houden – Kijk even de andere kant op met de meer ongezonde drankjes of koekjes op de kaart. Dan blijven ze letterlijk langer zoet.

Tip #4 Thuis houden – Afspreken met vriendinnen? Sleep je toch maar eens van de bank ‘s avonds! Lekker rustig bijkletsen zonder kinderen..

Bijkletsen in Utrecht
In Utrecht zijn de volgende lunchtentjes een aanrader mét kids:

  • De Yoghurt Barn heeft een kinderhoek ingericht met een lage opening die in verbinding staat met de tafels. Je houdt een oogje in het zeil, maar zit dus niet zelf in de kinderhoek.
  • Bij Broodnodig net buiten het centrum kun je met mooi weer heerlijk in de tuin zitten. Je kinderen spelen in het Pippi Langkous-huisje en -tuin met hek erom. Let wel op dat de bediening de deur van het hek altijd dicht doet.
  • Je kunt ook naar de twee locaties van Buurten. Binnen en buiten is een speelhoek. Binnen laat je ze alleen spelen of zit je midden in het kinderparadijs.

Welke tips van andere steden heb jij? Deel ze hieronder of op Facebook!

[ssba]
Posted in: Lifestyle

Auteur:

Suzanne Donselaar is moeder van 2 en werkt als online marketeer. Ze combineert leuk voor de kinderen met leuk voor haarzelf en ze vindt opvoeden 'zwaarleuk’ .. meer lezen ..