By 18 maart 2015 Read More →

Voor het eerst op pad zonder je kind

Eindelijk, me-time! Voor het eerst op stap zonder je kind!

Je gaat een hapje eten samen met je man (staat hij ook weer eens op nummer 1) of even de stad in met je beste vriendinnen (denk je ook weer eens aan jezelf).

Dat wordt ouderwets genieten. Je weet het zeker! Toch?

Deze stappen doorliepen wij:

 1. De planfase van wie wanneer kan en wanneer het voedingstechnisch gezien het beste uitkomt, ligt achter je. Je ‘ik-ga-er-op-uit-zonder-kind-uitje’ staat gepland. Hoera!
 1. Je vult de babysitter checklist in. Tikt in Word nog snel een A4tje met noodnummers van huisarts, tandarts, huisartsenpost, buurvrouw en brandweer. Ach, nu je toch bezig bent, typ je er ook maar meteen het voedingsschema bij. Je gaat namelijk wél een paar uur weg.
  Een lijstje met de favoriete slaapliedjes van je kind en bijbehorende You Tube-linkjes mag natuurlijk niet ontbreken. Net als de favoriete slaaphouding van je kleine en, uiteraard, de favo knuffel. Ook belangrijk? De temperatuur in de kamer. Waar de reservebatterijen liggen van de babyfoon. Het telefoonnummer van de locatie waar je naar toe gaat (je weet natuurlijk nooit of je daar mobiel bereikbaar bent).
  De twee A4tjes met instructies, print je uit en leg je klaar.
 1. Voordat je weggaat, leg je de oppas ook nog maar even persoonlijk uit waar de instructies liggen. Je leest ze voor, vraagt of je echt kan gaan en kust je kind gedag. Het relaxen kan beginnen.
 1. Je stapt vervolgens in de auto, maar zit zo’n beetje de hele tijd achterom te kijken naar het kind dat er niet zit.
 1. Zou het goed gaan denk je? Je checkt je telefoon voor de tiende keer.
 1. Aangekomen op plaats van bestemming hoor je een baby huilen. Daar gaat je vers gestreken blouse. Je graait in je tas, maar tussen de luiers en de tube Sudocrem zonder dop, vind je helaas geen zoogkompressen. Bij ieder huilend kind spits jij je oren. Oh nee niet nodig, jij bent op stap zonder kind. Waarom ook alweer?
 1. Je hart staat even stil, want je telefoon gaat. Verkeerd verbonden. Pfff, gelukkig.
 1. Het lukt je 10 minuten om niet aan je kind te denken of er over te praten.
 1. Gaap! Ja, ja, dat krijg je als nachtouder. Wat ben je eigenlijk moe. Is het al tijd om naar huis te gaan?
 1. Nog niet! Te vroeg terugkomen is ook zo zielig voor de oppas.

Ok, dit is misschien een heel klein beetje over de top hoe een eerste dag op stap zonder je kind eruit ziet. Maar eerlijk is eerlijk: deze nuchtere moeder heeft zich toch minstens aan een paar punten schuldig gemaakt. En nummertje 9? Ach, laat ik het daar maar helemaal niet meer over hebben. Zoooo vermoeiend!

Wij zijn heel benieuwd hoe jouw eerste keer op stap zonder kind was, laat je het ons hier weten?

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Zwanger en Baby

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>