By 15 augustus 2015 Read More →

Zelf ijs maken in 5 minuten

Zijn jouw kinderen ook zo dol op ijs? Hier wel hoor. Als ze nieuwe ijsjes uit delen in de supermarkt om ze uit te promoten staan mijn kinderen vooraan. Dat doen ze ook als mama een poging doet om zelf ijs te maken. Geduld om uren te wachten op een ijsmachine hebben ze natuurlijk niet, ik ook niet trouwens. Dus ging ik op zoek en vond een fijn recept zonder ijsmachine. Ik haalde er de kristalsuiker nog even uit en zo werd dit meteen een suikerarm ijsje. En een heel snel recept dat ook nog. Heb je 5 minuutjes?

ijs maken in 5 minuten

Zelf ijs maken in 5 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 ijsjes):

  • 250 gram diepvries aardbeien (ik kocht aardbeien op de markt en vroor ze schoongemaakt in delen in)
  • 125 ml slagroom
  • 4 ijshoorntjes

Lees ook >> 2 recepten om zelf ijs te maken

Lees ook >> Groen ijs zonder zuivel

Zo maak je zelf ijs in 5 minuten:

  • Maal de aardbeien in een keukenmachine fijn (je hoeft dus niet 5 minuten te malen!)
  • Giet dan voorzichtig terwijl de keukenmachine draait, de slagroom erbij totdat er een glad ijsmengsel ontstaat.
  • Schep snel een bolletje ijs op je hoorntje en geniet!

Lees ook >> IJsjes die niet lekken

Lees ook >> Snelle en gezonde annanasijsjes

ijs maken zonder suiker

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Kookboeken

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.