By 3 april 2014 Read More →

IJS – 2 recepten om zelf ijsjes te maken

Waar mogen ze jou ‘s-nachts voor wakker maken?

Mij kun je echt beter laten slapen dat is voor iedereen beter… maar één van de dingen waar je mij wel heel erg blij mee maakt is IJS! En dan niet dat raketje of felle waterijsje dat al maanden in de vriezer ligt, maar een lekkere romige bol zelfgemaakt ijs. Of bijvoorbeeld één van ijsjes uit het heerlijke boek IJS, zoals deze vlierbloesem-perenijs lolly’s en chiolli-ananaspaletas. Mmmmm. Laat die zomer maar komen!

Chili-ananaspaletas (voor 6 stuks)

  • 1/2 kleine verse ananas
  • 1/2 verse rode chilipeper
  • 200 ml ananassap

Maak de ananas schoon en snijd kleine blokjes van het vruchtvlees. Halveer de peper, schraap de zaadjes eruit en hak de peper fijn. Meng de ananas en de chilipeper en verdeel het mengsel over ijsvormpjes. Vul aan met het ananassap en zet de vormpjes ± 1 uur in de vriezer. Steek dan ijsstokjes in de vormpjes en zet nog een nacht in de vriezer. Houd vlak voor het serveren de vormpjes zo kort mogelijk onder lauw stromend water en haal de ijsjes er voorzichtig uit. Serveer meteen.*

*wil je ze nog bewaren doe ze dan per stuk in plasticfolie of in zakjes

ijsrecepten boek, recept ijslolly's, ijs maken

Vlierbloesem-perenijs lolly’s (voor 6-8 ijslolly’s)

  • 250 ml vlierbloesemlimonade, niet aangelengd
  • 400 ml water
  • ½ harde peer

Meng de limonade met het water. Snijd de peer in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een mandoline. Doe in ieder vormpje een plakje peer. Giet het sap erbij en zet de vormpjes 1-2 uur in de vriezer. Steek er stokjes in en laat de ijslolly’s een nacht in de vriezer staan. Neem de vormpjes uit de vriezer. Houd ze kort onder lauw stromend water en haal de ijsjes eruit.

Deze recepten komen uit IJS het ijsreceptenboek van Elisabeth Johansson. Karakter Uitgevers | ISBN 978-90-452-0168-9

boekentip ijs maken, ijsrecepten boek, recept ijslolly's, ijs maken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Kookboeken

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.