By 20 juni 2015 Read More →

Snelle en gezonde ananasijsjes

Mijn jongste dochter is nog niet zo dol op fruit. Dat vind ik op z’n zachtst gezegd bijzonder. Want fruit is zoet. En als ze íets is, is het een zoetekauw. Er was heel wat voor nodig om haar een appel te laten eten. Uiteindelijk deed de appelketting wonderen en sinds ze die heeft gegeten, eet ze appels. Met schil. Want daar doet ze dan weer niet moeilijk over. Meloen leerde ze eten door de ijsjes op een stokje. Net als andere nieuwe fruitsoorten die op de watermeloen pizza gaan (want pizza daar is ze dol op!).

“Ananas, bleh!”, riep ze heel hard. Dat ging ze dus echt niet eten. Jammer voor mijn kleine peuter, want ik maak daar dan heerlijke ijsjes van.

Ananas ijsjes maken

Snelle en gezonde ananasijsjes (met maar één ingrediënt)

Deze ananasijsjes zijn heel eenvoudig en zo ontzettend lekker! Je maakt ze als volgt:

  • Snijd een ananas in plakken
  • Verwijder de schil en het hart van de ananas
  • Prik in iedere plak een stokje als handvat
  • Leg ze plat zo’n 30 minuutjes in de vriezer

De buitenste laag van je ananasijsje is nu bevroren, binnen in is het nog heerlijk zacht. Smullen!

TIP: Liever een hard ijsjes? Laat ze wat langer in de vriezer liggen.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.