By 13 juni 2015 Read More →

Gezonde snack met watermeloen

Welk kind is er nu niet dol op ijs en pizza? Maar ja, elke dag pizza en ijs eten kan natuurlijk niet. Gelukkig zijn er ook gezonde variaties. Die gaan we vandaag met je delen.

Als je ons al langer volgt, dan ken je de watermeloenijsjes al. Maar wij vinden ze zo leuk dat we ze graag nog eens met je delen.

Watermeloen traktatie ijsjes

Watermeloen ijsjes zijn ook erg geschikt en lekker om als gezond 10-uurtje meer naar school te geven. In puntjes snijden, stokje d’r in en klaar is je gezonde snack. Aluminiumfolie er om heen om uitdroging te voorkomen en hup mee in de lunchtrommel. Of als traktatie!

watermeloen traktatie ijsjes snack

 

>> LEES OOK: DutchBento lunchtrommels voor gezond overblijven

 

Watermeloen fruit pizza

De watermeloenpizza ken je misschien van de volwassen variant met feta en munt. Maar met fruit vinden wij hem ook heel feestelijk, gezond en vooral erg lekker. Je maakt hem heel snel en eenvoudig. De foto zegt wel genoeg, maar voor de duidelijkheid: snijd een plak watermeloen en beleg deze met plakjes en stukjes fruit naar keuze. Met een scherp (pizza-)mes snij je de ‘pizza’ in punten. Nomnom!

watermeloen pizza recept

Watermeloen traktatie tip: Laat je kind op pizza trakteren. Regel een paar lege pizzadozen bij de plaatselijke pizzaria en vul deze met watermeloen fruitpizza’s! Je kind loopt met een stapel pizzadozen de klas in. Zie je de juf al kijken 😉

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.