By 11 juli 2015 Read More →

Groen avocado ijs zonder zuivel

Ssst, niet vertellen aan je kids hoor, maar dit groene ijs is veel gezonder. Maak dit lekkere ijs van avocado. Dit recept is glutenvrij, zuivelvrij en Paleo proof.

Sssst! Niet vertellen aan je kinderen hoor, maar eigenlijk staat de ‘G’ van Groen in dit recept voor Gezond. Het ijs is groen door de avocado’s die erin gaan. Daarbij zit er  in dit recept geen slagroom maar kokosroom! Een fijne vervanger voor zuivel, waarmee je het ijs ook lekker romig kunt maken.

Avocado

Ik hoor je denken over die avocado. Het is een vrucht die je je kinderen misschien niet zo snel zult geven. Maar ik zeg je, na het proeven van dit ijs, gaat daar vast verandering in komen. Het is een superbron van vitaminen, mineralen en zelfs van eiwitten! Avocado staat bij ons dan ook vaak op het menu. Dat terwijl manlief en kids het niet eens lusten. Ik verstop hem gewoon in het eten, van salades en sapjes tot dit heerlijke ijs. Zo krijgen ze er toch al het goeds van mee. Dit groene ijs smaakt naar cocos, banaan en heeft het notige zachte van de Avocado.

Superzomers en lekker fris!

ijs zonder zuivel

Avocado ijs zonder zuivel

Ingrediënten:

 • 2 bananen
 • 2 eetrijpe avocado’s
 • 1 citroen (het sap ervan)
 • 1 blik kokosmelk (zo’n wit blik van het merk Aroy-D, zonder E-nummers en met vol-vet kokosroom erin). Zet het blik een 24 uur van te voren in de koelkast, zodat het kokosroom hard wordt en zich scheidt van de melk. Dan kun je het er wanneer je ’t recept maakt goed uitscheppen.
 • 4 eetlepels honing

groente ijs maken

Maakt het zo:

 1. Haal de avocado’s en bananen uit de schil (zonder de pit) en doe ze in de blender samen met het sap van 1 citroen.
 2. Mix het tot een gladde massa.
 3. Haal het blikje kokos uit de koeling en open het. Schep de kokosroom (het bovenste harde gedeelte) uit het blik en doe dit in een kom. Bewaar de kokosmelk die overblijft voor in een smoothie of voor in bijvoorbeeld de Minion Soep. Als je niet zo’n kokosfan bent, gebruik dan de helft van het hardgeworden kokosroom.
 4. Klop nu de kokosroom met de honing tot een luchtig mengsel.
 5. Meng dit romige mengsel met een spatel door de avocado-mix zodat het zijn luchtigheid houdt.
 6. Giet alles over in een bak, leg nu een vel plastic folie op het ijs om kristalvorming te voorkomen en stop het 3 tot 4 uur in de vriezer. Haal het zo’n 10 à 15 minuten voor gebruik eruit en maak het ijs zo lekker als je wilt. Serveer het bijvoorbeeld met een ‘saus’ van frambozen, chocolade en een takje munt voor een feestelijk contrast.

Klaar is je supergezonde groene ijs.

* Dit ijs is glutenvrij, zuivelvrij, het past in een Paleo levensstijl, is geschikt voor vegetariërs en ook voor veganisten als je de honing eruit laat.

Genieten maar!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.