By 23 juni 2015 Read More →

Recept voor Minion-fans

Uh, oh! De kinderen kwamen van school met een Minion-kleurplaat, ik kreeg van mijn mams een Minion T-shirt én ik zag dat 1 juli de Minions-film in première gaat. Miniongekte dus. Toen ik in de supermarkt stond en weer eens iets nieuws moest verzinnen voor ons avondeten, zaten deze gele wezentjes nog steeds in mijn hoofd.

Ik wilde iets van soep met veel groenten en zo kwam ik op dit soepje. Wees gewaarschuwd! Het is besmettelijk lekker, tropisch zoet maar supergezond.

minion recept soep

Recept: Tropische Minion Soep

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 1 half takje citroengras, snijd hem even door zodat de smaken goed eruit komen
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 500ml kippenbouillon (1 bouillonblokje en 500ml heet water)
 • 1 ui, fijngesneden
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 2 verse maïskolven is ongeveer 250-300gram (of 1 blik Maïs)
 • 75 gram verse kokos, geraspt
 • 75ml verse kokosmelk
 • 2 gele paprika’s, fijngesneden
 • Wat olijfolie of roomboter om in te bakken

Voor de Minions ogen en mond:

 • Een stuk komkommer of courgette
 • olijfjes met van die stukjes paprika erin
 • Blender of staafmixer

Bereiding:

 1. Als je verse maïskolven hebt, kook deze dan in 10-12 minuten gaar, in ruim water.
 2. Bak ondertussen in een koekenpan de ui en paprika’s voor ongeveer 10 minuutjes op een laag vuurtje tot het mengsel zacht is. Giet het dan in een soeppan.
 3. Giet de maïskolven af en snijd de maïs van de kolven los (pas op dat je je niet verbrandt).
 4. Stop de maïs in de soep pan en doe er ook de 500ml kippenbouillon, de knoflook, 1 theelepel komijnpoeder, 1 half takje citroengras, de kokosmelk en de geraspte kokos bij.
 5. Roer het even goed door en laat dit voor een half uurtje pruttelen op een laag vuurtje. Roer af en toe even in de pan.
 6. Snijd nu dunne schijfjes van de komkommer of courgette en de olijven, voor de bril en ogen van de minions. Snijd ook wat platte dunne reepjes groen van de schil, voor de zijkanten van de bril en de mondjes.
 7. eerbare minion bril
 8. Leg de schijfjes olijf in het midden van de schijfjes courgette of komkommer zodat je dit straks zó op de soep kunt neerleggen samen met het mondje en de brilpootjes.
 9. Vis de citroengras uit de soep en giet het in de blender. Of mix het met de staafmixer tot een fijne soep.
 10. Haal de soep eventueel door een zeef zodat je een boterzacht geel soepje overhoudt. Als je hem niet zeeft, wordt hij vezelig qua structuur zoals bijvoorbeeld erwtensoep.
 11. Schenk de soep in de borden en versier het met de Minion-ogen en mondjes. En klaar is je Minion Soep!

minion soep kids recept

Dit is een echte aanrader om je kinderen ongemerkt lekker veel groenten te laten eten. Eet het met brood en maak er een salade bij van je overgebleven komkommer of courgette. En als je een kokosnoot hebt gebruikt, houd je er zeker van over. Maak daar bijvoorbeeld een frisse mango smoothie mee. ^_~

Veel kookplezier!

jasmijn en haar minion soep

Groetjes en liefs,
Mijntje.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Kookboeken

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.