By 22 augustus 2012 Read More →

Handig! IJsjes die niet lekken

Staat bij jou thuis ijsjes eten ook garant voor veel geknoei? Bij Maarten wel. Hij maakte daarom ijsjes die niet lekken. Handig! Bekijk het recept van Maarten hier.

Gelukkig is de zomer toch eindelijk nog een beetje gekomen. Terwijl ik dit stukje schrijf hebben we een tropisch week voor de boeg. Er wordt al gewaarschuwd voor drukte naar strand en binnenwater en in veel tuinen zal minimaal één keer gebarbecued worden. Miljoenen ijsjes gaan er gegeten worden.

Mijn kinderen zijn dol op elke vorm van ijs. Op een stokje, in een bakje, in een push-up verpakking… Het maakt allemaal niet uit.

Knoeien

Is ‘maakt niet uit, het kan in de was’ een term die je herkent als je denkt aan je kind(eren) in combinatie met ijs? Nou ik wel! Er schijnt een natuurkundige wet te zijn die heeft aangetoond dat kinderen niet sneller kunnen likken/ eten dan dat het ijs smelt. Het gevolg is plakkerige kinderen en kleren vol aardbeien- en chocolade vlekken.

Vorige maand had ik opeens een idee… als ik nou ijsjes maak die niet smelten! Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan en het resultaat deel ik met jullie: aardbeien ijsjes die niet lekken!

> Hier vind je nog meer lekkere ijsrecepten om zelf te maken

Staat bij jou thuis ijsjes eten ook garant voor veel geknoei? Bij Maarten wel. Hij maakte daarom ijsjes die niet lekken. Handig!

Zo maak je ijsjes die niet lekken

Ingrediënten

  • 150 ml water
  • 40 gram suiker
  • 150 ml vanille yoghurt
  • 200 gram aardbeien
  • 5 gram (blad-) gelatine
  • Bakje water
  • IJsvormpjes

Bereidingswijze

Week de gelatine in een bakje water. Verhit in een pan het andere water en de suiker tot dat de suiker geheel is opgelost en het water gekookt heeft. Haal de gelatine uit het water en knijp deze uit, zodat het overtollige water verdwijnt. Giet het gekookte water/ suikermengsel in een grote mengkom en voeg de uitgelekte gelatine toe. Roeren tot de gelatine is opgelost. Voeg de aardbeien toe en pureer het geheel met een staafmixer. Roer hier nu de yoghurt door.

Daarna gieten in de ijsvormpjes en in de vriezer!

Het zal zeker anders smaken dan normaal ijs, want kinderen zijn natuurlijk smeltend ijs gewend. Maar mijn kinderen vonden het erg lekker! De aardbeien kan je natuurlijk vervangen door/ mengen met elk ander fruit. Nog een paar frambozen of een banaan over? Ga je gang. Ananas en kiwi gaan niet goed samen met gelatine. Er zit een eiwitsplitsend enzym in, waardoor de gelatine het mengsel niet bindt.

NB: dit recept is afgestemd op MIJN ijsvormpjes en maakt zes ijsjes. Het kan best zijn dat het bij jou teveel of te weinig is om je ijsvormpjes te vullen. Kijk goed hoeveel je teveel of te weinig hebt en pas het recept aan voor de volgende keer.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food