By 3 mei 2015 Read More →

Meer groente op tafel met Keet Smakelijk

Het team van Keet Smakelijk – bekend van de boeken KeetSmakelijk en het Peuter Soepboek – heeft een compleet nieuw platform gelanceerd. Een website vol tips, recepten, achtergrondinformatie, how-to-foto’s, workshops, kleurplaten en nog veel meer. Dit alles met het doel voor ogen om kinderen meer groente te laten eten. Groente en kinderen zijn op deze website dus het stralende middelpunt.

Meer groente op tafel? Groente verstoppen!

Een van de manieren om kinderen meer groente te laten eten is door groente te verstoppen. In soep bijvoorbeeld. Soep is de perfecte manier om meer groente op tafel te krijgen. Lekker warm in de winter en makkelijk in de zomer. Ideaal voor tussendoor. En met een vleugje humor en fantasie gaat de soep – en daarmee de groente – er veel gemakkelijker in.

Want geef jouw soep maar eens een gekke naam en je zult zien dat jouw zelfgemaakte groentesoep opeens ontzettend aantrekkelijk is geworden voor je kind. Kijk maar eens naar het recept van deze Plonstomaatjes soep, leuk en lekker toch?

meer groente op tafel

Kinderen actiever betrekken bij eten

Plonstomaatjes komt uit het Peuter Soepboek en de tweede druk is net vers van de pers. Nieuw in deze tweede druk zijn de pagina’s met kleurplaten, die peuters nog actiever bij het eten betrekken. Terwijl mama of papa kookt, kleurt peuterlief alvast de soep die straks op tafel staat. Zo wordt gezond eten extra leuk en lekker.

De ambities zijn hoog bij Keet Smakelijk, want ze willen er samen met anderen het grootste en leukste groenteplatform van de wereld van maken. Dus help ze een beetje, en schep die extra portie groente op. De gezondheid je kind begint al op zijn bord. Gezellig samen aan tafel eten, kletsen en genieten is het fijnste dat er is. Dus geef ze die groente. Iedere dag. Niet alleen omdat het beregezond is, maar vooral omdat groente eten leuk en lekker is. Ja dat. Vooral dat.

Keet Smakelijk!

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Kookboeken

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.