By 13 januari 2012 Read More →

Peuter soepboek Keet Smakelijk

 

keetsmakelijk

Gisteren hadden wij de koeien van Keet Smakelijk te gast voor een hapje. Of liever gezegd voor een erwtje. Ze kwamen peuter Marli Anne gezelschap houden tijdens het eten van haar peuterproef groene soep met doe-het-zelf-erwtjes. Ik denk dat een kookboek vooral bedoeld is om je te inspireren dus wij aten een zelf bedachte variant op 2 heerlijke soeprecepten uit het boek. Marli Anne is gek op koeien (en op soep!) dus de lunch was erg geslaagd. De doe-het-zelf-erwtjes om de groene soep te pimpen vonden gretig aftrek en werden door peuter fanatiek in de groene soep gegooid. Het “zelluf doen” tijdens het eten bevorderd bij mijn kind inderdaad de eetlust. 

peuter soepboek keetsmakelijk recept

Je kunt de inkt nog ruiken. Het is vers van de pers dit nieuwe kookboek van Keet Smakelijk! Na het succesvolle eerste Keet Smakelijk-boek (4-12 jaar) is ook dit Peuter Soepboek (1-4 jaar) een kinderkookboek dat ik regelmatig uit de kast gaan halen. 

Het peuter soepboek geeft licht verteerbare tips en trucs om je peuter op een leuke en eenvoudige manier meer groente en minder zout te laten eten. De korte verhaaltjes, plastic figuranten en grappige soepnamen nodigen uit om ze samen met je peuter te lezen en te bekijken. Samen kiezen welke soep je op tafel zet is voor je peuter natuurlijk hartstikke leuk! Apart koken is er in dit boek niet bij. Je voegt als ouder eventueel gewoon wat extra ingredienten toe (of je laat de koeien weg :-)) en je hebt een volwassen gerecht. Zelf at ik dezelfde soep als mijn peuter en miste geen moment het zout dat ik er normaal gesproken eigenlijk standaard in stop.

Het peuter soepboek van Keet Smakelijk zou ook zeker op zijn plaats zijn in het groenteschap van de supermarkt, maar voorlopig koop je het nog gewoon hier.

Heb je geen peuter maar wel kinderen tussen de 4 en 12? Dan kan ik je het 1e boek Keet Smakelijk aanraden! Sinds ik dat heb maak ik al mijn soepen zelf (het is namelijk echt niet moeilijk en zo veel lekkerder!). Neem hier alvast een kijkje in beide boeken.

Ali B. kreeg het eerste exemplaar overhandigd en kookte samen met schrijfster Laura een heerlijk soepje.

MoodKids geeft namens Keet Smakelijk 5 exemplaren van het peuter soepboek weg! Kans maken? Klik hier.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.