By 17 september 2014 Read More →

Traktatie op een stokje

Afgelopen week werd mijn jongste dochter 3. Natuurlijk mocht ze trakteren op haar peuterspeelzaal en ook op de peuterinstuif waar ze die dag voor het eerst naar toe mocht. Ik liet haar diverse gezonde traktaties zien, overwoog heel kort voor een snoep traktatie te kiezen, en koos uiteindelijk voor een gouwe ouwe traktatie op een stokje. Zo eentje die ik vroeger zelf ook mee naar school kreeg. Een die ik vorig jaar ook al eens maakte voor mijn oudste. Weet je het al?

traktatie op een stokje

Traktatie op een stokje

Men neme een oud (fruit) kistje, vult het met oase en drapeert er een stukje kunstgras over. Rijg aan sateprikkers gezonde hapjes die kinderen lekker vinden. Denk bijvoorbeeld aan: kaas, (knak-)worst, tomaat, komkommer, wortel en paprika. Of ga voor friet en kies voor aardbei, druiven, appel, mandarijn, banaan en poffertjes.

Prik de prikkers als bloemen in het gras. Klaar is je traktatie op een stokje !

Omdat trakteren ook een feestje is mag je er best een combinatie maken van gezond en ongezond toch? Vandaar dat wij voor knakworst kozen. En zoals je ziet het ging er in als …

gezonde traktatie peuter

TIP: Je kunt de traktatie het beste een paar uur voor het uitdelen maken. Ik koos er voor om de kaas de avond ervoor al uit te steken en afgedekt in de koelkast te bewaren. De ochtend van het trakteren heb ik alles in een paar minuten aan stokjes geprikt.

Orginele Traktaties

Op zoek naar een wat orginelere traktatie? Bekijk dan eens de originele traktaties voor jongens of de originele kindertraktaties voor meisjes . Daar staat vast wat voor je tussen!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Trakteren

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.