Inspiratie: boeken over reizen met kinderen

Inspiratie opdoen voor je vakantie? Deze selectie van boeken over reizen met kinderen zijn aanraders in je voorbereiding van verre reis tot citytrip.

Het is onzeker of we deze zomer naar het buitenland op reis kunnen met het gezin. Een vakantie in eigen land? Of toch wachten tot die reis naar Frankrijk geboekt kan worden? Zorg er in ieder geval voor dat je vast wat inspiratie opdoet. Met deze boeken over reizen met kinderen kun je plannen maken. 

Wie lange tijd met het gezin thuis heeft gezeten wil er wel even uit met de kinderen. De eerste stap is misschien wel de weekendtas pakken. Een dag of drie er tussenuit in eigen land kan het gevoel geven dat er echt even uit bent.

Wat ook helpt? Inspiratie opdoen voor die felbegeerde buitenlandvakantie met de kinderen. Sterker nog, als je echt van plan bent voor langere tijd er met de kinderen tussenuit te gaan zijn daar geweldige boeken over te lezen. Daar is het nu het moment voor. Een paar aanraders.

Boeken over reizen met kinderen

Wereldreis

Het boek ‘Is het nog ver?’ van de familie Zevenberg die een wereldreis maakten waarbij het doel was vooral hun kinderen wereldwijs te maken. Niet door allerlei attracties en hoogtepunten te bezoeken, maar door ze met anderen kinderen in contact te brengen. Dus werd er overnacht bij gastgezinnen en werden onderwijsprojecten in bijvoorbeeld Peru bezocht.

Dertig reisverhalen

Kids ver op reis’ is een boek met verhalen van ouders over verre reizen met kinderen. Vooral reizen door Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Het bevat dertig reisverhalen, waarbij ook de kinderen aan het woord komen. Bovendien bevat het boek ook een praktisch deel met informatie over gezondheid, wat er mee moet in de reistas en inspiratie over gerichte websites en andere boeken.

Inspiratie opdoen voor je vakantie? Deze selectie van boeken over reizen met kinderen zijn aanraders in je voorbereiding van verre reis tot citytrip.

Reizen met jonge kinderen of tieners

Travel with children’ is het meest recente Lonely Planet boek over reizen met kinderen. Of je dat nu wandelend met een rugzak doet of een treinreis maakt met een travelbag, alles komt in dit boek voorbij. Van reizen met jonge kinderen tot reizen met tieners. En van Europa tot Azië.

boeken over reizen met kinderen

Citytrip met de kids

Kids & The City’ is een tof boek voor wie met zijn of haar kinderen juist steden wil gaan bezoeken en wil weten waar je terecht kunt met kinderen. Schrijfster Eva Munnik reisde samen met man en dochter naar de leukste steden. Ze inspireert je met verhalen en laat weten waar je moet zijn om als gezin van een stedentrip te genieten.

boeken over reizen met kinderen

Artikelen op MoodKids over reizen

 

Op MoodKids maken we gebruik van affiliate links. Dat betekent dat als jij op één van deze links klikt en het product ook daadwerkelijk koopt, wij daar (een kleine) commissie voor krijgen. Het kost jou niks extra’s. Maar het levert ons wel wat op. 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Inspiratie

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.