By 2 januari 2016 0 Comments Read More →

Gratis op vakantie. Wie durft?!

Heerlijk! Kerstvakantie, de periode om eens goed bij te komen met het hele gezin, familie en vrienden. Bij ons wordt deze tijd ook traditioneel gebruikt om weer ’s na te denken over de aanstaande zomervakantie. En we hebben weer een huizenruil beklonken; op naar Denemarken!

Huizenruil. De ultieme vorm van de deeleconomie. Wellicht heb je al ’s een bladblazer geleend op Peerby. Of wie weet deel je je auto wel met je buren. Duurzame omgang met je spullen is dé trend tegenwoordig. Vorig jaar zijn wij gestart met het ruilen van ons huis met een gezin in het buitenland.

Eerst dien je lid te worden van de huizenruilgemeenschap. Wij hebben gekozen voor www.huizenruil.com, hier zit een prijskaartje aan vast van 130 euro per jaar. Dit is dan ook meteen een goede drempel voor serieuze kandidaten met wie je eventueel een ruil aangaat. Er zijn meerdere aanbieders te vinden.

De grote voordelen van huizenruil:

#1 Het is grátis! Twee weken Zuid-Frankrijk in het hoogseizoen, tel uit je winst.
#2 Je kiest zelf waar, wanneer en met wie je zou willen ruilen.
#3 Je hebt de mogelijkheid om over de hele wereld te ruilen (65.000 leden).
#4 Ruil met gelijkgestemden en leef als een lokale inwoner.

De eerste ruil vorig seizoen was voor ons naar Frankrijk (Angers) ongeveer 1000 kilometer vanaf Utrecht. Voorafgaand hebben we met het ruilgezin veelvuldig contact gehad. Zij hebben drie kinderen, wij vier. Het huis waar we naar toe gingen lag midden in de stad en had vijf slaapkamers. Het huis was perfect voor ons, de ligging (midden in de stad) daar hadden we ons wat op verkeken; geen zwembad en een kleine tuin. Dus we hebben een hoop leuke tripjes gemaakt in de omgeving. Omdat we in het huis het échte vakantiegevoel misten hebben we de laatste vijf dagen doorgebracht in een heerlijk kasteeltje waar we het jaar ervoor hadden geboekt. Met zwembad 🙂

Wat is handig als je gaat huizenruilen met je gezin?

1# Zoek gelijkgestemden
Ons zoontje van 2 had in Frankrijk de héle tuin leeggegeten (tomaatjes, aardbeien, druiven). Echt kaal, helemaal. Het is dan wel handig als je ruilt met een gezin dat begrijpt hoe het werkt met 2-jarigen.

huizenruil

2# Let goed op de omgeving
Is er een tuin, grenst het huis aan een drukke weg? Via google earth kan je dit soort dingen tot in de puntjes uitzoeken.

3# Leer de familie met wie je ruilt goed kennen
Wij hebben elkaar gesproken via mail en skype, en hebben elkaar halverwege richting Frankrijk ontmoet voor de sleuteloverdracht. Tijdens de ruil hadden we contact via Whatsapp. Ideaal voor lastminute advies over het beste restaurant, of uitleg over de wasmachine.

Wij gaan het avontuur opnieuw aan: dit jaar gaan we naar Denemarken. Rust en ruimte. Met heerlijke strandjes op fietsafstand. We hebben ons nu goed verdiept in de omgeving; leuke vissersdorpjes, musea en pretparken zijn aanwezig. En we hebben een zwembad!

[ssba]
Posted in: Vakantie, Lifestyle

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>