sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=25037308&PluID=0&ord=%%CACHEBUSTER%%&rtu=-1" border="0" width="1" height="1" />

Met deze activiteiten in de auto gaat je reis een stuk sneller

Nog iets meer dan een maand en dan hebben de eerste kinderen alweer zomervakantie! Wij zijn in de meivakantie naar Italië geweest met een kleine tussenstop bij de Vitra Campus in Zuid-Duitsland. Met de auto. Naarmate onze zoon Job ouder wordt, wordt zo’n reis steeds makkelijker. We hebben inmiddels ook al best wat leuke extra ideeën verzameld die allemaal meegaan in de auto. Met één kind op de achterbank, is er plek zat voor allerlei spullen. 😉

Dus entertainment genoeg. We delen onze tips met je en geven antwoord op de vraag: wat zit er in de tas van Job op de achterbank?

Met je kinderen in de auto: tips voor vermaak

# LEGO doosje

Het LEGO doosje dat ik eerder maakte, is hier nog steeds favoriet. Super makkelijk! Het zorgt voor nodige pret achterin de auto. Het doosje is eenvoudig te maken en in dit artikel vind je ook nog allerlei tips voor spelletjes.

lego vakantie tips

# Kleine spelletjes (voor alle leeftijden)

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Dat kent iedereen toch wel? Of ‘letterslang’, dat is hier ook favoriet. Binnen een thema, bijvoorbeeld ‘dieren’ zeg je een dierennaam bijvoorbeeld ‘slang’. De volgende zegt een dierennaam met een ‘g’, bijvoorbeeld ‘geit’. De volgende kiest een dier met een ’t’. Bijvoorbeeld ’tor’… et cetera. ‘Pim pam pet’ in de auto is ook een leuke. Kies een letter en een categorie. De ander moet nu in 20 seconden zoveel mogelijk woorden met die beginletter opnoemen.

# Tablet

De tablet gaat bij ons altijd mee op vakantie. Om eerlijk te zijn, gaan er zelfs meerdere tablets mee. 😉 Van Samsung kregen wij de Galaxy Tab S2 toegestuurd voor een review.  Een erg fijne tablet met een haarscherp beeld, dankzij het Super AMOLED-scherm. Extra voordeel van AMOLED? Je kunt de tablet ook goed in zonnige situaties gebruiken. Handig voor onderweg, maar ook op vakantie. Zo kon ik, bij het zwembad, eindelijk die laatste 3 afleveringen van Mad Men afkijken. 😉

Het opslag geheugen van de Tablet (32GB) is makkelijk uit te breiden door er een Micro-SD-kaart in te stoppen. Handig, want veel van de spelletjes van Job, zoals bijvoorbeeld Minecraft, kosten best veel geheugen. Ook downloaden we altijd wel enkele films en series van Netflix. Dus ook zonder WiFi kun je je prima redden met deze tablet. Tot slot heeft deze Samsung tablet Kids Mode 4.0. Dit is een veilige en beschermde online omgeving voor je kind. Daarop vind je verschillende leuke, veilige spelletjes. Sinds kort is er ook een samenwerking met LEGO.

Mocht je de aanschaf van een nieuwe tablet voor de vakantie overwegen? Tot 1 juli 2018 krijg je als consument 50 euro retour bij de aanschaf van de Galaxy Tab S2 9.7. Check de actie hier. Je ziet het goed! 

Ga jij deze zomervakantie ook op reis? We hebben hele handige tips voor je waarmee je je kinderen in de auto zoet en gezellig houdt op de achterbank.

#Boeken, tijdschriften en vakantieboeken

Toen ik kind was, kregen wij in de zomervakantie altijd een vakantieboek van mijn opa en oma. Van Bobo, naar Donald Duck, Tina en de Penny. Ik geloof dat het daar ophield. Zodra ik dat dikke boek in mijn handen had, kon ik niet wachten met lezen. Mijn moeder legde hem altijd direct weg en wanneer we dan, onderweg naar onze vakantiebestemming, in de auto zaten, kregen we hem. Sweet memories!

Mijn kind is niet zo’n boekenwurm, maar wat tijdschriften (bijvoorbeeld Goal, Zo Zit Dat of Donald Duck), een leesboek en een vakantieboek gaan wel mee. Dit keer viel zijn keuze op het Kidsweek doeboek.

# Autobingo

Autobingo was hier ook altijd favoriet. Ik bedacht een aantal jaar geleden een alternatief waarmee Job zich ook goed kon vermaken. Enige wat je nodig hebt zijn een pillendoosje, wat stickers,  een beetje creativiteit en wat lekkere dingen om er in te doen. Ik denk dat je ongeveer 10 minuten bezig bent met het maken van deze autobingo. En voor de terugweg vul je het doosje gewoon weer met lokale lekkere dingen. Easy peasy, toch?

alternatieve autobingo, autobingo, Ga jij deze zomervakantie ook op reis? We hebben hele handige tips voor je waarmee je je kinderen in de auto zoet en gezellig houdt op de achterbank.

# Luisterboeken

Als je kind niet zo van lezen houdt of onderweg snel misselijk wordt, zijn luisterboeken een goed alternatief. Inmiddels hebben we hier al een hele verzameling luistercd’s. Verschillende klassiekers zijn regelmatig in de aanbieding bij bijvoorbeeld Kruidvat. Vind je het zelf ook fijn om naar luisterboeken te luisteren? Dan kun je ook luisterboeken lenen bij de luisterbieb (gratis met abonnement van de bieb). Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om een abonnement op Storytel – Kinderen te nemen. Dat is een streaming abonnementsdienst voor luisterboeken (vergelijkbaar met bijvoorbeeld Netflix, maar dan voor luisterboeken). Je kunt hun dienst gratis 14 dagen uitproberen.

Luisterboeken zet je makkelijk op een tablet of telefoon. Kijk, zo krijgt de vraag ‘mag ik met de tablet?’ ineens een andere lading. 😉

# Kleine spelletjes

Van vrienden van ons kreeg Job de reiseditie van het spelletje Busy Bugs van Smart games. Het is een puzzel met maar 4 stukken en bevat breinbrekers voor kinderen van 7 tot 10 jaar oud. Je moet bijvoorbeeld in dit spel ervoor zorgen dat er maar een bepaald aantal insecten zichtbaar is. Het boekje is 16×16 centimeter en (handig!) is magnetisch. Er zijn nog veel meer verschillende varianten. Smart Games IQ-Twist is ook erg leuk. Die kregen we al eerder van dezelfde vrienden -zegt dat wat? ;)- en daar hebben wij ons als ouders op vakantie ook enorm mee vermaakt. Er zijn namelijk 120 varianten mee te maken. Voor elk niveau wat dus en daarmee leuk voor ‘kinderen’ van 6 tot 99 jaar.

Magneetspelletjes zijn sowieso handig in de auto. Zo rolt niet alles in de auto rond. Wij maakten al eens eerder van een koekblik en magnetisch papier een magnetisch bord voor op de achterbank. De werkomschrijving hiervoor, vind je hier.

Ga jij deze zomervakantie ook op reis? We hebben hele handige tips voor je waarmee je je kinderen in de auto zoet en gezellig houdt op de achterbank.

# Kleurpotloden en schrift

Een etui met kleurpotloden en een schrift zonder lijntjes is altijd goed voor de nodige vertier onderweg. Is het niet in de auto, dan wel op vakantie, als je ergens een hapje gaat eten. Voor kinderen die kleuren, maar ook voor ‘galgje’ en boter, kaas en eieren.

# Koptelefoon

Deze ben ik één keer vergeten. Maar dat gebeurt echt nooit meer na heel lang te hebben moeten luisteren naar de films die Job onderweg keek. Ik werd er zelfs zo tureluurs van, dat we op de vakantiebestemming een koptelefoon hebben gekocht voor de terugweg. Is je kind nog jonger, koop dat een kooptelefoon met een begrensd volume, zodat de kinderen hem niet zelf per ongeluk harder kunnen zetten.

Wat neemt jouw kind mee in de auto/op vakantie? We horen graag jouw tips.

 

Dit artikel is i.s.m. Samsung geschreven en bevat producten die ons zijn toegestuurd voor een review.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Opvoeden, Vakantie, Er op uit

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.